עוגת שוקולד קלה כשרה לפסח
עוגת שוקולד רכה בציפוי שוקולדי טעים. העוגה הזו תככב אצלכם במהלך הפסח, ולא רק כי הילדים ידרשו, אלא גם בגלל שהיא כל כך טעימה וקלה הכנה – מערבבים את המצרכים בקערה אחת, מפרישים חלק לקרם, מעבירים לתבנית ואופים
המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
- 150 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
- 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 1 כוס מים רותחים (מהקומקום)
- ¼1 כוסות סוכר
- 4 כפות אבקת קקאו
- 3 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס קמח מצה לעוגות (קמח מצה דק)
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- סוכריות קטנות צבעוניות / קוקוס טחון / אגוזים קצוצים או פירורי שוקולד
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
-
02.
שמים את קוביות החמאה ואת קוביות השוקולד בקערת ערבוב גדולה, ויוצקים עליהן את המים הרותחים - מקפידים שכל הקוביות יהיו שקועות במים. משהים 5 דקות, כדי להניח לשוקולד ולחמאה להתמוסס בחום המים. מערבבים את תכולת הקערה במטרף לתערובת חלקה. מוסיפים את הסוכר ואת אבקת הקקאו וממשיכים לטרוף עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה. מורידים חצי כוס מהתערובת לכלי נפרד ושומרים לציפוי העוגה.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את הביצים לתערובת השוקולד - אחת בכל פעם - וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים גם את תמצית הווניל.
-
04.
מנפים יחד לתוך הקערה קמח מצה, אבקת אפייה ומלח, וטורפים היטב - מפסיקים לטרוף ברגע שהתערובת אחידה ואין יותר גושי קמח (ערבוב יתר פוגם במרקם העוגה).
-
05.
יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ואופים במרכז התנור במשך 30-25 דקות, או עד שמרכז העוגה קפיצי למגע, וקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט נקי.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים את התבנית על רשת מתכת או על משטח מבודד. מערבבים את הקרם השמור ויוצקים על העוגה החמה. משהים לצינון ולספיגה. מעטרים בעיטור הרצוי. שומרים מחוץ למקרר (כמו כל עוגות השוקולד, העוגה מתקשה בקירור).