עוגת שוקולד עם קרם נפוליאון־שוקולד
עוגת שוקולד מרהיבה ביופיה, מתאימה לחגיגות יום הולדת ואירועים חגיגיים אחרים
המרכיבים לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
- 4 ביצים גדולות
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות שמן (עדיף תירס, או חמניות)
- ½ כוס (60 גרם) קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
- 2 כפות אבקת קקאו
- 2 כפות חלב "תנובה"
- 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 75 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
- 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
- 1 גביע (225 גרם) גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי 25%
- 75 גרם אבקת סוכר מנופה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל או שוקולד
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים 2 תבניות רדודות בקוטר 22 ס"מ, ומרפדים את תחתיתן בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
-
02.
מקציפים את הביצים עם ½ כוס סוכר ותמצית וניל במשך 7-5 דקות לקציפה סמיכה ותפוחה מאוד. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך הקצפה מתמדת.
טיימר מופעל
-
03.
מנפים יחד קמח, אבקת אפייה וקקאו, ומנפים שוב על קציפת הביצים. מטפטפים את החלב מסביב, ומבליעים את הקמח לתוך הקצף בתנועות קיפול עדינות.
-
04.
מחלקים את התערובת בין שתי התבניות, ואופים במשך 18-15 דקות, או עד שמרכז העוגות יבש וקפיצי למגע (מחליפים את מקום התבניות אחרי 12 דקות – עליונה למטה ותחתונה למעלה).
טיימר מופעל
-
05.
מניחים לעוגות להצטנן לגמרי בתבניות לפני שמחלצים אותן מתוכן ומסירים את נייר האפייה. הכנת הקרם:
-
06.
שמים את קוביות השוקולדים והחמאה בקערה שמתאימה לבישול במיקרוגל, ומחממים במשך ½1 דקות - עוצרים ומערבבים כל 30 שניות - או עד שרוב כמות החמאה נמסה וקוביות השוקולד מתרככות.
טיימר מופעל
-
07.
טורפים במטרף לתערובת חלקה (לחילופין, אפשר להמס את התערובת בקערה חסינת חום מעל אדים).
-
08.
בקערה גדולה מערבלים את גבינת הנפוליאון עם אבקת הסוכר ועם הווניל לתערובת חלקה. מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה, תוך ערבול. מערבלים במהירות בינונית לתערובת חלקה ואחידה - מנקים את דופנות הקערה במרית לפי הצורך.
-
09.
מוסיפים את אבקת הפודינג, ומערבלים במהירות גבוהה במשך דקה לקרם חלק ונוח למריחה. בניית העוגה:
-
10.
מעבירים עוגה אחת למגש, ומורחים עליה שליש מכמות הקרם. הופכים עליה את העוגה השנייה ומהדקים קלות. מורחים את הקרם הנותר בשכבה עבה על פני העוגה ועל דופנותיה.
-
11.
מסלסלים את הקרם בלהב סכין מריחה גמיש או בגב כף.
-
12.
מכסים בפעמון עוגה ומקררים במשך שעתיים לפחות, כדי להניח לקרם להתייצב. טיפ: אם אין שתי תבניות בקוטר 22 ס"מ, אפשר לאפות את העוגה בתבנית אחת גבוהה במשך 35-30 דקות, עד שמרכז העוגה יבש וקפיצי למגע. מצננים לגמרי, מחלצים את העוגה מהתבנית, וחותכים אותה לשתי שכבות.
טיימר מופעל