עוגת שוקולד עם קרם נפוליאון־שוקולד – מתכון לעוגת שוקולד | השף הלבן

עוגת שוקולד עם קרם נפוליאון־שוקולד

עוגת שוקולד מרהיבה ביופיה, מתאימה לחגיגות יום הולדת ואירועים חגיגיים אחרים

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד עם קרם נפוליאון־שוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

לעוגה:
  • 4 ביצים גדולות
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות שמן (עדיף תירס, או חמניות)
  • ½ כוס (60 גרם) קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 2 כפות חלב "תנובה"
לקרם הנפוליאון־שוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 75 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
  • 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי 25%
  • 75 גרם אבקת סוכר מנופה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל או שוקולד

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים 2 תבניות רדודות בקוטר 22 ס"מ, ומרפדים את תחתיתן בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).

  • 02.

    מקציפים את הביצים עם ½ כוס סוכר ותמצית וניל במשך 7-5 דקות לקציפה סמיכה ותפוחה מאוד. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך הקצפה מתמדת.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מנפים יחד קמח, אבקת אפייה וקקאו, ומנפים שוב על קציפת הביצים. מטפטפים את החלב מסביב, ומבליעים את הקמח לתוך הקצף בתנועות קיפול עדינות.

  • 04.

     מחלקים את התערובת בין שתי התבניות, ואופים במשך 18-15 דקות, או עד שמרכז העוגות יבש וקפיצי למגע (מחליפים את מקום התבניות אחרי 12 דקות – עליונה למטה ותחתונה למעלה).

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

     מניחים לעוגות להצטנן לגמרי בתבניות לפני שמחלצים אותן מתוכן ומסירים את נייר האפייה. הכנת הקרם:

  • 06.

    שמים את קוביות השוקולדים והחמאה בקערה שמתאימה לבישול במיקרוגל, ומחממים במשך ½1 דקות - עוצרים ומערבבים כל 30 שניות - או עד שרוב כמות החמאה נמסה וקוביות השוקולד מתרככות.

    טיימר מופעל
    00:01:00
  • 07.

     טורפים במטרף לתערובת חלקה (לחילופין, אפשר להמס את התערובת בקערה חסינת חום מעל אדים).

  • 08.

     בקערה גדולה מערבלים את גבינת הנפוליאון עם אבקת הסוכר ועם הווניל לתערובת חלקה. מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה, תוך ערבול. מערבלים במהירות בינונית לתערובת חלקה ואחידה - מנקים את דופנות הקערה במרית לפי הצורך.

  • 09.

     מוסיפים את אבקת הפודינג, ומערבלים במהירות גבוהה במשך דקה לקרם חלק ונוח למריחה.  בניית העוגה:

  • 10.

    מעבירים עוגה אחת למגש, ומורחים עליה שליש מכמות הקרם. הופכים עליה את העוגה השנייה ומהדקים קלות. מורחים את הקרם הנותר בשכבה עבה על פני העוגה ועל דופנותיה.

  • 11.

     מסלסלים את הקרם בלהב סכין מריחה גמיש או בגב כף.

  • 12.

     מכסים בפעמון עוגה ומקררים במשך שעתיים לפחות, כדי להניח לקרם להתייצב. טיפ: אם אין שתי תבניות בקוטר 22 ס"מ, אפשר לאפות את העוגה בתבנית אחת גבוהה במשך 35-30 דקות, עד שמרכז העוגה יבש וקפיצי למגע. מצננים לגמרי, מחלצים את העוגה מהתבנית, וחותכים אותה לשתי שכבות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(2251)