עוגת שוקולד ופרג
למה לבחור בין עוגת שוקולד לעוגת פרג, אם אפשר לקבל את שתיהן בעוגה אחת?

המרכיבים ל 16:
- 6 ביצים גדולות, מופרדות
- 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
- ½1 כוסות (300 גרם) סוכר
- ½ כוס (125 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות)
- 100 גרם שוקולד מריר מומס
- ¼1 כוסות (165 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 3 כפות אבקת קקאו
- 100 גרם פרג טחון טרי
- ½ כוס (125 מ"ל) חלב "תנובה"
- 2 כפות ברנדי משובח
- ⅓ כוס + 2 כפות (100 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 100 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ
- 50 גרם שוקולד חלב משובח קצוץ
- 25 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים היטב בחמאה תבנית ארובה גבוהה ((רצוי בעלת תחתית מתפרקת). מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).
-
02.
בקערה גדולה, מקציפים את החלמונים עם סוכר הווניל ועם 1 כוס סוכר במשך כ־5 דקות לקציפה תפוחה מאוד, סמיכה מאוד ובהירה. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך הקצפה מתמדת. מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה, וממשיכים להקציף רק עד שהתערובת אחידה. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה וקקאו ומוסיפים לקציפת החלמונים והשוקולד. מוסיפים פרג, חלב וברנדי ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.
טיימר מופעל
-
03.
מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את ½ כוס הסוכר הנותרת בהדרגה, ומקציפים לקצף גמיש. מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד והפרג ויוצקים לתבנית. אופים בשליש התחתון של התנור במשך שעה, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לגמרי. מעבירים את העוגה למגש.
-
04.
מכינים את הציפוי. מרתיחים את השמנת בסיר קטן ויוצקים מיד על שני סוגי השוקולד. משהים דקה. מערבבים במטרף לתערובת אחידה ומוסיפים את החמאה בחתיכות קטנות, תוך ערבוב. ממשיכים לטרוף עד שהתערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את הציפוי על העוגה. משהים עד שהציפוי מתקשה. שומרים מחוץ למקרר במגש מכוסה בפעמון עוגה.