עוגת קוקוס עם שוקולד
עוגת קוקוס עם שוקולד שמתאימה לחג הפסח
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות:
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 250 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות אבקת קקאו כהה
- 1 שמנת מתוקה
- ליקר שקדים או שוקולד
- 150 גרם קוקוס
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים חלמונים וחלבונים.
-
02.
את החלבונים מקציפים לקצף חזק עם כוס סוכר. 3מוסיפים קוקוס בתנועות קיפול עדינות.
-
03.
מעבירים לתבנית ומשטחים לעובי 3 ס"מ על נייר אפיה משומן.
-
04.
אופים כ-20 דקות עד שמזהיב אבל לא הופך לצבע כהה מדי. נותנים לו להתקרר. אופן הכנת המילוי:
טיימר מופעל
-
05.
ממיסים את השוקולד עם קקאו על אש קטנה עם 2 כפות לא מוקצפות של שמנת מתוקה.
-
06.
כשהשוקולד נמס מוסיפים את החלמונים אחד אחד בזהירות. מערבבים אחרי כל חלמון.
-
07.
מורידים מהאש ומוסיפים 100 גרם חמאה עד להמסה.
-
08.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצף גמיש ומוסיפים לקרם שעדיין פושר.
-
09.
מקררים היטב את הקרם עד שמתקשה.
-
10.
חותכים את העוגה ל-2 חצאים. ממלאים באמצע עם הקרם. מניחים אחד על השני ומצפים את העוגה כולה מבחוץ.
הכנת? כאן מדרגים