מתכון רולדת קצפת ושוקולד | השף הלבן

רולדת קצפת ושוקולד

רולדת קצפת ושוקולד טעימה ביותר, מתכון מתוק לפסח

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רולדת קצפת ושוקולד

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 5 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1 כפית תמצית רום
לקרם :
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 חבילת שוקולד לבן
לקישוט :
  • שוקולד מריר מגורר
  • דובדבנים מסוכרים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש תנור לחום  של 170 מעלות.

  • 02.

    מקציפים חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.

  • 03.

    מוסיפים שקדים טחונים, אבקת אפייה ותמצית רום.

  • 04.

    מקציפים חלבונים. מערבבים את  2 העיסות בעדינות. מוזגים את התערובת לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מוציאים מן התנור, מגלגלים לרולדה ומצננים.

  • 06.

    מכינים את הקרם : במיקרו ממיסים 1/2 חבילת שוקולד לבן ומצננים. מקציפים 2 שמנת מתוקה עם סוכר עד לקצף יציב. מערבבים יחד עם השוקולד הלבן בתנועות קיפול. פותחים את הרולדה וממלאים בקרם. מגלגלים אותה חזרה ומצפים בקרם גם מבחוץ.

  • 07.

    לקישוט מגררים שוקולד מריר לאורך הרולדה ומקשטים בדובדבנים.

  • 08.

    מכניסים למקרר למספר שעות להתייצבות.

הכנת? כאן מדרגים
(85)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.