מתכון רולדת פרג | השף הלבן

רולדת פרג

רולדת פרג מדהימה ומושלמת לאירוח

מאת: רחל אלהרר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רולדת פרג

המרכיבים למנות 3:

לבצק:
  • 5 כוסות וחצי קמח לבן
  • כוס וחצי חלב חמים
  • כף וחצי שמרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 4 כפות סוכר
למלית:
  • 300 גרם פרג טחון טרי
  • כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 4 כפות דבש
  • מיץ מחצי לימון גדול
  • גרידה מלימון גדול
  • חופן צימוקים
לעיטור:
  • חלמון
  • שתי כפות מים

הוראות הכנה:

  • 01.

     בקערה גדולה (או קערת המיקסר) מערבבים את כל חומרי הבצק היבשים למעט המלח.

  • 02.

    מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

  • 03.

    כאשר הבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את המלח ולשים כעשר דקות נוספות - עד לקבלת בצק גמיש ורך.

  • 04.

    מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.

  • 05.

    בסיר בינוני מכינים סירופ עם המים, הדבש והסוכר. כאשר הסוכר נמס, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומבשלים כחמש דקות.

  • 06.

    לאחר שהבצק מכפיל את נפחו מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים ולפותחים כל חלק לעלה גדול - ברוחב התבנית.

  • 07.

    מורחים על כל עלה שליש ממלית הפרג ומגלגלים לרולדה.

  • 08.

    מורחים על כל רולדה מתערובת החלמון ומים ומתפיחים את הרולדות בשנית.

  • 09.

    אופים את הרולדות כעשרים וחמש דקות. מצננים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(51)