רולדת פרג
רולדת פרג מדהימה ומושלמת לאירוח
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 3:
לבצק:
- 5 כוסות וחצי קמח לבן
- כוס וחצי חלב חמים
- כף וחצי שמרים
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה רכה
- 4 כפות סוכר
למלית:
- 300 גרם פרג טחון טרי
- כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 4 כפות דבש
- מיץ מחצי לימון גדול
- גרידה מלימון גדול
- חופן צימוקים
לעיטור:
- חלמון
- שתי כפות מים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה (או קערת המיקסר) מערבבים את כל חומרי הבצק היבשים למעט המלח.
-
02.
מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
-
03.
כאשר הבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את המלח ולשים כעשר דקות נוספות - עד לקבלת בצק גמיש ורך.
-
04.
מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.
-
05.
בסיר בינוני מכינים סירופ עם המים, הדבש והסוכר. כאשר הסוכר נמס, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומבשלים כחמש דקות.
-
06.
לאחר שהבצק מכפיל את נפחו מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים ולפותחים כל חלק לעלה גדול - ברוחב התבנית.
-
07.
מורחים על כל עלה שליש ממלית הפרג ומגלגלים לרולדה.
-
08.
מורחים על כל רולדה מתערובת החלמון ומים ומתפיחים את הרולדות בשנית.
-
09.
אופים את הרולדות כעשרים וחמש דקות. מצננים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים