רולדת ראש השנה עם תפוחים מקורמלים וקרם מסקרפונה | השף הלבן

רולדה עם קרם מסקרפונה ותפוחים מקורמלים

אם אתם רוצים להפציץ עם עוגה משגעת לקראת החג, העוגה הזאת לגמרי בשבילכם – רולדה רכה ואוורירית, תפוחים מקורמלים עם קינמון וקרם מסקרפונה משגע!

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רולדה עם קרם מסקרפונה ותפוחים מקורמלים
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל רולדה אחת:

לתפוחים המקורמלים:
  • 2 תפוחים מזן גרנד סמית' חתוכים לקוביות קטנות
  • 20 גרם חמאה "תנובה"
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כפות מיץ לימון
לקרם מסקרפונה:
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" / גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 3 כפות סוכר
  • גרגירים מחצי מקל וניל / כפית תמצית וניל איכותית
לרולדה:
  • 4 ביצים בגודל L
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן קנולה
לקישוט:
  • אבקת סוכר
  • ברס (אגוזים מקורמלים - לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת התפוחים המקורמלים: מניחים במחבת קטנה את כל הרכיבים ומבשלים במשך כמה דקות, עד שהסוכר נמס והנוזלים מתחילים להצטמצם. מעבירים למסננת ומצננים לחלוטין.

  • 02.

    להכנת הרולדה: מחממים תנור לחום של 200° ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

  • 03.

    בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הסוכר, הוניל והביצים למשך שבע דקות, או עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.

  • 04.

    מקפלים פנימה את הקמח, המלח ואבקת האפייה.

  • 05.

    מקפלים את השמן ועוצרים את הקיפול ברגע שהתערובת אחידה.

  • 06.

    שופכים את הבלילה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כשבע דקות, או עד שהבלילה מזהיבה אך עדיין רכה מאוד.

  • 07.

    לאחר כמה דקות, הופכים את הרולדה על מגבת מטבח נקייה, משחררים את נייר האפייה ומגלגלים את הרולדה בתוך המגבת. (יש להיזהר בזמן חילוץ הדפנות, הן נוטות להידבק לנייר האפייה)

  • 08.

    חשוב! מצננים את הרולדה לחלוטין.

  • 09.

    להכנת הקרם ובניית הרולדה: מניחים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה את המסקרפונה, הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים במשך דקה על מהירות נמוכה.

  • 10.

    מוסיפים את השמנת ומקציפים במהירות נמוכה, עד לקבלת קרם יציב מספיק לזילוף.

  • 11.

    משאירים כמות של בערך כוס וחצי מהקרם ומעבירים אותו לשק זילוף עם צנתר משונן.

  • 12.

    מורחים על חלקה הפנימי של הרולדה את הקרם, מפזרים את התפוחים המקורמלים ומגלגלים בעדינות מהצלע הקצרה יותר.

  • 13.

    חותכים את הקצוות ומניחים על צלחת הגשה. מפזרים אבקת סוכר ומזלפים את יתרת הקרם מעל הרולדה. מקשטים באגוזים מקורמלים ושומרים בקירור.

הכנת? כאן מדרגים
(12)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.