קארידופיטה – עוגת אגוזים ויוגורט יוונית
עוגה עשירה בטעמים ספוגה בסירופ. תוספת של שמנת מוקצפת עם יוגורט תקפיץ אותה לדרגת קינוח מפנק
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 2 כוסות (200 גרם) אגוזים טחונים גס
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית ציפורן
- 1/3 כפית מלח
- 150 גרם חמאת תנובה רכה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 3/4 כוס + 2 כפות (200 מ"ל) יוגורט עיזים תנובה
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 2 כפות קוניאק או ברנדי (לא הכרחי)
להגשה (לא הכרחי):
- 1 שמנת מתוקה 38% השף הלבן מוקצפת עם 2 כפות יוגורט עיזים תנובה ו1 כף אבקת סוכר
- 2 כפות פיסטוק קצוץ
גודל תבנית: עוגה בקוטר 28 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, סודה, אגוזים, קינמון, ציפורן, מלח. טורפים בקערה נפרדת (אפשר במיקסר או מעבד מזון) חמאה, סוכר, ביצים ויוגורט לבלילה אחידה.
-
02.
מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים לבלילה אחידה. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים סוכר ומים כ 10 דקות (בוחשים מידי פעם) עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך מעט. מסירים מהאש, מוסיפים קונאק או ברנדי ומערבבים. בעזרת קיסם מנקבים את פני העוגה ויוצקים עליה את סירופ הסוכר- בעיקר סביב בשוליים ולבסוף במרכז. בוזקים פיסטוק ומגישים עם השמנת-יוגורט המוקצפים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים