פאי שוקולד – מתכון רומנטי ליום האהבה | השף הלבן

פאי שוקולד

פאי שוקולד, מתכון רומנטי, טעים ומהיר הכנה ליום האהבה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי שוקולד

המרכיבים ל10:

  • ¾ 1 כוסות קמח
  • ¼ כוס קקאו
  • ¼ כפית מלח
  • 100 ג´ אבקת סוכר
  • 200 ג´ חמאה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה טרופה
המלית:
  • 250 שמנת מתוקה
  • ¼ כפית מלח
  • 250 ג´ שוקולד מריר קצוץ
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
לציפוי:
  • 100 ג´ שמנת מתוקה
  • 100 ג´ שוקולד מריר
  • 25 ג´ חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • מעט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מעבדים במעבד מזון את הקמח הקקאו והחמאה לתערובת פרורית, מוסיפים את הביצה ומעבדים לתערובת אחידה.

  • 02.

    עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל שעה.

  • 03.

    כעבור שעה מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית האפיה מכניסים למקפיא לחצי שעה.

  • 04.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את הבצק ל 15 דקות הקלתית כמעט מוכנה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מוציאים לצינון ומורידים את הטמפרטורה ל 160 מעלות.

  • 06.

    המילית-

  • 07.

    בסיר קטן מרתיחים את השמנת יוצקים על השוקולד וממיסים תוך כדי ערבוב.

  • 08.

    מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים היטב.

  • 09.

    יוצקים את המלית על הקלתית.

  • 10.

    מכניסים לתנור ל 25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 11.

    המלית צריכה להיות מעט רוטטת היא תתייצב בקירור.

  • 12.

    לציפוי-

  • 13.

    מרתיחים שמנת מתוקה עד לרתיחה מערבבים מעד שהשוקולד נמס.

  • 14.

    מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לערבב עד שהחמאה נבלעת והתערובת מבריקה.

  • 15.

    מצננים 7 דקות ויוצקים על הטארט.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 16.

    מעבירים לקירור- להגיש קר.

הכנת? כאן מדרגים
(1502)