מתכון פאי קרם שקדים ואגסים | השף הלבן

פאי קרם שקדים ואגסים

פאי קרמי מלא שמשאיר טעם של עוד

מאת: ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי קרם שקדים ואגסים
צילום: ליטל ארזי
  • 450 גרם בצק פריך מתוק "מעדנות" מופשר לפי ההוראות על האריזה
לקרם השקדים:
  • 70 גרם חמאה "תנובה"
  • 1/2 כוס אבקת סוכר (70 גרם)
  • 3/4 כוס אבקת שקדים (70 גרם)
  • 1 כף קורנפלור (10 גרם) 
  • 1 ביצה
לאגסים:
  • 8 אגסים קלופים 
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 1 מקל קינמון
  • 800 מ"ל מים
  • 400 גרם סוכר (2 כוסות)

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הקרם - בעזרת וו גיטרה במיקסר לערבב את החמאה ואבקת הסוכר עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה. להוסיף את הביצה, האבקת שקדים והקורנפלור. להמשיך לעבד עד קבלת מרקם אחיד.

  • 02.

    הכנת האגסים - להכניס את המים, הסוכר, מקל ווניל וקינמון לתוך סיר. על אש בינונית יש להגיע לרתיחה. להכניס את האגסים ולהמשיך בבישולם עוד כ- 15 דקות. עד שהאגסים מתרככים מעט. לתת להתקרר בתוך הרוטב. לחתוך לחצאים, להוציא את הליבה ולחתוך את האגס דק בצורת מניפה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    בצק פריך - לשמן ולקמח את התבניות, להניח את הבצק על התבנית, להדק היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין להוריד את הבצק המיותר. למרוח כ-3 כפות קרם שקדים על הטארט, ומעל לסדר את חצאי אגסים. לאפות כ-50 דקות על 170, עד שהטארט זהוב מלמעלה

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.