פאי קוקוס חלומי
פשוט – וטעים. קלתית של פירורי ביסקוויט וקוקוס ומלית עשויה מתערובת של חלב, שמנת, ביצים וקוקוס טחון. בלי רידוד, בלי הקצפה, בלי עיטורים מסובכים.
המרכיבים ל12 מנות /פאי בקוטר 26 ס"מ:
- 150 גרם פירורי ביסקוויט
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות קוקוס טחון
- 75 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה (או 80 גרם חמאת "תנובה" מומסת)
- 1 כוס (250 מ"ל) חלב "תנובה" 3%
- ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
- 2 ביצים גדולות
- 3 כפות קמח
- ¾ כוס + 2 כפות קוקוס טחון
- מעט שוקולד מומס לעיטור (לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות), כשתבנית שטוחה גדולה מושחלת במדף האמצעי. מכינים תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.
-
03.
מערבבים יחד את המצרכים לקלתית, ומהדקים לבסיס ולדפנות של תבנית הפאי - מקפידים ליצור זווית ישרה בחיבור שבין הבסיס לדפנות (מהדקים כוס גלילית אל הבסיס ואל הדופן בעת ובעונה אחת). מניחים את תבנית הפאי על התבנית השטוחה שבתנור, ואופים במשך 10 דקות, עד שהקלתית מזהיבה. מוציאים את שתי התבניות מהתנור, ומניחים לקלתית להצטנן.
טיימר מופעל
-
04.
בזמן שהקלתית בתנור, מכינים את המלית. טורפים יחד בקערה חלב, שמנת, סוכר, סוכר וניל, ביצים וקמח לבלילה חלקה. מוסיפים ¾ כוס קוקוס ומערבבים היטב. משהים עד שהקלתית מצטננת, כדי להניח לנוזלים להיספג מעט לתוך הקוקוס.
-
05.
מרפדים את התבנית השטוחה ביריעה של רדיד אלומיניום או בנייר אפייה (שיקלטו נזילות, אם יהיו), ומניחים עליה את תבנית הפאי. מערבבים שוב את המלית, ויוצקים לקלתית. זורים למעלה את שתי כפות הקוקוס הנותרות. אופים בחום קצת נמוך מבינוני במשך 20-15 דקות, רק עד שהמלית יציבה למגע. מצננים ומקררים היטב. לפני ההגשה אפשר לעטר בזילופי שוקולד.
טיימר מופעל