פאי פקאן
מי לא אוהב פאי פקאן? זה הזמן להכין קינוח מושקע ומיוחד בדמות פאי פקאן על בסיס בצק חמאה, מלית שמנת ואגוזי פקאן שיגרום לכולם ללקק את האצבעות

המרכיבים ל תבנית פאי בקוטר 26:
- 1/2 1 כוסות קמח
- 100 גרם חמאה"תנובה"
- 80 גרם סוכר
- 1 ביצה
- תמצית וניל
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 כוס שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 2 ביצים
- מיץ מ-1/2 לימון
- 300 גרם אגוזי פקאן
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים ולשים לבצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
-
02.
מרדדים את הבצק לעלה גדול יותר מקוטר התבנית, ושוטחים אותו על התבנית והדפנות. מהדקים עם הידיים וחותכים את שאריות הבצק, מנקבים קלות את התחתית בעזרת מזלג. מחזירים לקירור לעוד כשעה.
-
03.
מכינים את המילוי: מרתיחים בסיר סוכר ומים עד שהסוכר נהיה קרמל בצבע חום כהה. מנמיכים את האש ושופכים לאט ובזהירות, תוך כדי ערבוב, את השמנת המתוקה. מערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה. מכבים את האש ומצננים קלות. מחכים 15 דקות לקירור ומוסיפים את הביצים והלימון(חשוב לחכות על מנת לקרר לפני הוספת הביצים).
טיימר מופעל
-
04.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים את התבנית עם הבצק (ללא המילוי) כ- 15 דקות עד שהבצק זהוב. מוציאים מהתנור, שופכים על הבצק כ- 300 גרם פקאן (ניתן להשתמש בכל סוג של אגוזים), שופכים מעל את המילוי ומחזירים לתנור לעוד כ-20 דקות עד שהפאי יציב.
טיימר מופעל