פאי אישי פרומעז ואגס
נפלא כחטיף או כמנה ראשונה. בצק עלים חמאה מתרכך במהירות ולכן רצוי לקרר אותו בין שלב החיתוך לשלב ההרכבה והאפייה.
המרכיבים ל21:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 2-1 אגסים (רצוי אדומים. אפשר להחליף בתפוחים אדומים)
- 1 גליל (200 גרם) גבינת 'פרומעז' "פיראוס"
- 1 חלמון ביצה
- ½ כפית סוכר
- 5-4 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- פלפל שחור גרוס דק
הוראות הכנה:
-
01.
פותחים את גליל הבצק על משטח העבודה וחותכים אותו ל־21 ריבועים של 8x8 ס"מ (3 רצועות לאורך יריעת הבצק ו־7 לאורכה). מעבירים את הריבועים לשתי תבניות אפייה גדולות שטוחות מרופדות בנייר אפייה - משאירים רווחים קטנים ביניהם - ומכניסים למקרר או למקפיא ל־30-20 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
בינתיים חוצים את האגסים, מנקים מליבות וחותכים 21 פלחים בעובי 1 ס"מ. פורסים את גליל הפרומעז ל־21 פרוסות שוות בעוביין. טורפים את החלמון עם 2 כפיות מים ו־½ כפית סוכר.
-
03.
מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות בחום עליון־תחתון, 190 מעלות בתכנית טורבו). מוציאים את ריבועי הבצק מהמקרר ומברישים אותם בחלמון טרוף. לוחצים מקד עגול בקוטר
-
04.
5 ס"מ לתוך מרכז כל ריבוע עד חצי עומק הבצק. מניחים פרוסת פרומעז במרכז כל עיגול מסומן ומניחים עליה פלח אגס. זורים על ריבוע הבצק ועל פרוסת הגבינה ופלח האגס פתיתי פרמזן ופלפל גרוס.
-
05.
אופים במשך 25-20 דקות, עד שהבצק תופח ומקבל גוון חום־זהוב יפה (אם אופים את 2 התבניות יחד בתכנית טורבו, מחליפים מקומות אחרי 12 דקות; אם אופים תבנית אחת שומרים את השנייה במקרר עד שמגיע תורה). מגישים חם או פושר - אפשר להכין מראש ולחמם מחדש לפני ההגשה.
טיימר מופעל