פאי אגוזים גיאורגי משגע | השף הלבן

פאי אגוזים גיאורגי משגע

בצק עלים מתפצפץ ומלית אגוזים בסגנון המטבח הגיאורגי: אגוזי מלך בתערובת של חלבון ביצה מוקצף, רוטב מייפל (במקום דבש) וזנגביל. מומלץ לקלות את האגוזים!

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי אגוזים גיאורגי משגע
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל10:

  • 1/2 חבילה (500 גרם) בצק עלים מרודד מופחת שומן "מעדנות" - מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 300 גרם אגוזי מלך
  • מעט שמן לשימון התבנית
  • 1 חלבון מביצה גדולה
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כפית זנגביל טחון
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • ½ כוס סירופ מייפל טהור
  • חלמון ביצה טרוף עם כף מים
גודל תבנית: פאי בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מפזרים את האגוזים בתבנית שטוחה וקולים בתנור החם במשך 8 דקות. מערבבים פעם אחת במחצית הזמן. מוציאים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    קוצצים את האגוזים לחתיכות בגודל בינוני. משמנים במעט שמן תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.

  • 03.

    מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לריבוע של 32 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים בזהירות לבסיס התבנית ולדפנותיה ומניחים לעודפים להשתפל מעבר לדפנות.

  • 04.

    מכינים את המלית: מקציפים את חלבון הביצה לקצף רך. מערבבים את הסוכר עם התבלינים ומוסיפים לקצף בהדרגה. ממשיכים להקציף לקצף גמיש ומבריק. מוסיפים את סירופ המייפל בהדרגה תוך הקצפה. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים במרית.

  • 05.

    מברישים את הדפנות הפנימיות של קלתית הבצק בחלמון טרוף עד לשוליים. ממלאים את קלתית הבצק בתערובת האגוזים ומיישרים את פניה בגב כף. מגלגלים את המערוך על שולי התבנית כדי לחתוך את עודפי הבצק.

  • 06.

    אופים במשך 30-25 דקות עד שהבצק מזהיב יפה ופני המלית יבשים למגע.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(2)