עוגת תפוזים וקוקוס בקערה אחת | השף הלבן

עוגת תפוזים וקוקוס בקערה אחת

עוגה רכה ונימוחה שמערבבים בקערה אחת. העוגה עשירה בניחוחות תפוז ולימון ומשובצת בפיסות של תפוזונים מסוכרים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת תפוזים וקוקוס בקערה אחת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 10:

  • 120 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • ½ כף תמצית וניל משובחת
  • קליפה מגוררת מחצי תפוז
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 2 ביצים גדולות
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¾ כוס (60 גרם) קוקוס טחון
  • ¾ כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 150 גרם תפוזונים סיניים מסוכרים חתוכים לרבעים ומנוקים מחרצנים
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב בחמאה תבנית מוארכת עמוקה 7x10x30 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה (השימון נועד להבטיח שהנייר ייצמד לדופנות התבנית). מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בתכנית חום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו).

  • 02.

    בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, סוכר, תמצית וניל וקליפות מגוררות של תפוז ולימון במשך 3 דקות. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים לתערובת אוורירית. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים קוקוס, מיץ תפוזים ומיץ לימון. מערבלים רק עד שכל החומרים מתאחדים. מוסיפים את התפוזונים הקצוצים ומערבבים במרית.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה ואופים במרכז התנור במשך 45-40 דקות עד שפני העוגה זהובים־שחומים ומרכז העוגה קפיצי למגע. מצננים בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)