מתכון עוגת שכבות ריבה, שוקולד, קוקוס ואגוזים | השף הלבן

עוגת שכבות ריבה, שוקולד, קוקוס ואגוזים

עוגה בת 3 שכבות בטעמים שונים, מרשימה במראה וטעימה ביותר, מתכון פשוט יחסית לביצוע אשר אינו דורש זמן רב

מאת: דליה לבנר
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שכבות ריבה, שוקולד, קוקוס ואגוזים

המרכיבים ל 8 מנות:

שכבה א’:
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 6 חלמונים
  • 1 כף ברנדי
שכבה ב’:
  • כפית ברנדי (לדילול הריבה)
  • 1/2 כוס ריבה
  • 50 גר’ שוקולד מריר מגורד על פומפייה
שיכבה ג’:
  • 6 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 וחצי כוסות קוקוס טחון
  • 50 גר’ שוקולד מריר מגורד על פומפייה
  • 50 גר’ אגוזים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

     בשכבה ראשונה מכניסים את כל החומרים יחד לקערה ובוחשים היטב עד שמתקבל בצק אחיד, יוצקים על תבנית משומנת.

  • 02.

     בשכבה שנייה מפזרים על הבצק את הריבה בשכבה אחידה ומעל מפזרים את השוקולד.

  • 03.

     בשכבה שלישית, מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף לבן יציב ומבריק, בתנועות עטיפה מוסיפים את הקוקוס, השוקולד והאגוזים ויוצקים מעל השכבה השנייה.

  • 04.

     אופים בחום של 165 מעלות כ- 50 עד 60 דק’ עד שמוכן.

  • 05.

     אין צורך לשמור את העוגה במקרר והיא נשמרת מצויין בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(235)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.