עוגת רוגלאך פרג | השף הלבן

עוגת רוגלך פרג

אוהבים רוגלך? אוהבים פרג? קבלו מתכון שמשלב את שתי האהבות בעוגה אחת.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
עוגת רוגלך פרג
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 12:

לבצק:
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • ½ כף (6 גרם) שמרים יבשים
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
  • ¼ כפית מלח
  • ½ גביע (100 מ"ל) יוגורט ביו "תנובה" 3%
  • 1 ביצה גדולה
  • 50 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות + 5 גרם לשימון הקערה והתבנית
למלית הפרג:
  • ¾ כוס (180 מ"ל) חלב "תנובה"
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • 150 גרם פרג טחון טרי
  • ¼ כוס סולת
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 20 גרם חמאת "תנובה" רכה
לסירופ:
  • 3 כפות (40 גרם) סוכר
  • 4 כפות (45 מ"ל) מים
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק. מערבבים את כל החומרים היבשים. טורפים יחד יוגורט וביצה ומוסיפים לחומרים היבשים יחד עם החמאה. לשים (במעבד המזון בלהב הפלסטיק, במיקסר בקרס הלישה או ביד) לבצק רך, חלק וגמיש שאיננו נדבק לידיים. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט חמאה, הופכים אותו פעם אחת, מכסים ומשהים להתפחה עד שהוא מכפיל את נפחו.

  • 02.

    מכינים את תערובת הפרג (אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר בכלי מכוסה). מערבבים את חלב, סוכר, פרג, סולת וקליפת לימון בסיר. מביאים לרתיחה תוך בחישה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב במשך 4-3 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומוסיפים מיץ לימון וחמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ במעט חמאה,ומרפדים אותה בנייר אפייה. הופכים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, ולשים כדי להחזיר אותו למידתו המקורית. מרדדים לעלה מלבני 40x50 ס"מ. מורחים את העלה במלית הפרג ומקפלים לשניים כדי לסגור את המלית בין שתי שכבות בצק. מרדדים שוב לעלה של 40x30 ס"מ. חותכים את העלה הכפול לשתי רצועות ארוכות, וחותכים כל רצועה ל־10משולשים. מגלגלים את המשולשים לצורת רוגלאך, ועורמים בתבנית בצורה אקראית. מכסים מתפיחים עד שהרוגלאך מכפילים את נפחם.

  • 04.

    בזמן ההתפחה מכינים את הסירופ. מערבבים סוכר ומים בסיר קטן מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומרתיחים במשך דקה או שתיים עד שהסירופ מסמיך מעט. (אפשר להוסיף לסירופ כף רום או ברנדי משובח.)

  • 05.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון). אופים את העוגה במרכז התנור במשך 35-30 דקות. מברישים את העוגה בכל כמות הסירופ מיד עם הוצאתה מהתנור. מצננים בתבנית.טיפ: אפשר להחליף את בצק השמרים הביתי בחצי חבילה (450 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות על האריזה.מרדדים, ממלאים, מקפלים וחותכים לפי ההוראות במתכון.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.