עוגת צימוקים עשירה
עוגה מצוינת כתקרובת לצד כוס קפה או תה. תערובת העוגה מועשרת במעדן תפוחים ואגסים ובצימוקים מסוגים שונים שהושרו בסירופ אלכוהולי (אין מה לדאוג – האלכוהול מתנדף לגמרי במהלך האפייה).
המרכיבים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:
- 1 כף סוכר
- 3 כפות מים רותחים
- 3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים או רום
- ¾ כוס צימוקים - רצוי לערבב סוגים שונים (בהירים קטנים, כהים קטנים, צימוקי אוכמניות כחולות, חמוציות)
- 200 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- ¾ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מלימון שלם
- 3 ביצים גדולות מופרדות לחלבון ולחלמון
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כוס מיץ תפוזים (סחוט טרי או מרכז קפוא מדולל במים)
- 1 צנצנת (250 גרם) מעדן תפוחים ואגסים (קונפיטורה 100% פרי)
- זיגוג שוקולד לבן לעיטור (לא הכרחי)
- 2 כפות שמנת לקצפת 32% או 38% מסדרת "השף הלבן"
- 40 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 6 כפות אבקת סוכר מנופה
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה קטנה מערבבים יחד סוכר, מים רותחים וברנדי. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים ומשהים 30 דקות לפחות. לפני תחילת ההכנה של העוגה מסננים את הצימוקים ושומרים את הנוזלים.
טיימר מופעל
-
02.
משמנים תבנית ארובה (מעוטרת או רגילה) בקוטר 24-22 ס"מ ב־5 גרם מהחמאה ומאבקים במעט קמח. מנערים את עודפי הקמח. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
-
03.
בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה, חצי מכמות הסוכר, תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת לתערובת אוורירית. מוסיפים את חלמוני הביצים - אחד בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים מיץ תפוזים ואת נוזלי ההשריה של הצימוקים. מערבלים רק עד שהתערובת כמעט אחידה. מוסיפים את מעדן התפוחים והאגסים ואת הצימוקים המסוננים ומערבבים בכף.
-
04.
בקערה שנייה מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את שארית הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף גמיש ומבריק. מקפלים את הקצף לתוך תערובת העוגה. מעבירים את התערובת לתבנית ומחליקים את פניה.
-
05.
אופים את העוגה במדף האמצעי של התנור במשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני נמוך (160 מעלות) ואופים במשך 40 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה בתבנית במשך 30 דקות לפני שהופכים אותה על רשת להשלמת הצינון.
טיימר מופעל
-
06.
מכינים את זיגוג השוקולד הלבן. מחממים את השמנת בקערית חסינת־חום במיקרוגל במשך 20 שניות עד שהיא מבעבעת. מוסיפים את השוקולד הקצוץ, משהים דקה וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים אבקת סוכר וטורפים היטב. משהים את התערובת 10-5 דקות כדי להניח לה להסמיך ויוצקים אותה על העוגה. משהים עד שהזיגוג מתייבש ומתקשה. לגרסת פרווה: מחליפים את החמאה במרגרינה בלי מלח או במחמאה. מוותרים על הזיגוג או מחליפים אותו בזיגוג עשוי מאבקת סוכר ומעט מיץ לימון.
טיימר מופעל