עוגת פירות מהירה
דרך מצוינת לניצול פירות לא ייצוגיים – שזיפים, אפרסקים ונקטרינות שהתרככו יתר על המידה, ענבים שנותרו בתחתית הסלסילה, חופן אחרון של דובדבנים, ועוד

המרכיבים ל עוגה בקוטר 24 ס"מ:
- 500-400 גרם פירות (סוג אחד או תערובת של סוגים שונים מהרשימה שבפתיח)
- 100 גרם חמאת "תנובה"
- ⅔ כוס (130 גרם) סוכר + 2 כפיות לזרייה בתבנית
- 1 ביצה גדולה
- 1 חלמון ביצה
- קליפה מגוררת מלימון שלם
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- ¼ כפית זנגביל טחון
- קורט מלח
- 1 כף מיץ לימון
- 2 כפות שקדים קצוצים או פרוסים לעיטור
- 2 כפות ריבת משמש חלקה
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כף מים
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הפירות: אפרסקים, נקטרינות ושזיפים חותכים לקוביות בינוניות; מנגו קולפים וחותכים לקוביות בינוניות; ענבים בלי חרצנים משאירים בשלמותם; דובדבנים מגלענים. משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ (אפשר תבנית פאי לא מתפרקת) ב־5 גרם מהחמאה וזורים על תחתיתה ועל דופנותיה 2 כפיות סוכר. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
-
02.
ממסים את החמאה בסיר בינוני מעל להבה נמוכה. מסירים מהאש ומוסיפים את הסוכר. מערבבים היטב. מוסיפים ביצה שלמה, חלמון וקליפת לימון וטורפים במטרף ידני לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, זנגביל ומלח, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים ערבוב קצרצר במטרף רק עד שהתערובת אחידה.
-
03.
משטחים שני שלישים מתערובת העוגה בתבנית. מפזרים את הפירות על תערובת העוגה. מפזרים את תערובת העוגה הנותרת בגושים קטנים על הפירות (אני מעבירה את תערובת העוגה הנותרת לשקיק ניילון עבה, גוזרת חור גדול בפינה ומזלפת גושים קטנים של בצק). זורים למעלה את השקדים. אופים במדף האמצעי של התנור במשך כשעה, עד שפני העוגה מזהיבים ומרכזה קפיצי למגע.
-
04.
מערבבים את הריבה עם מיץ הלימון ועם המים ומחממים (בסיר קטן או במשך 30-20 שניות במיקרוגל) עד שהתערובת מבעבעת. בוחשים לתערובת חלקה. מברישים את פני העוגה החמה בזיגוג הריבה. מגישים את העוגה כשהיא פושרת או בטמפרטורת החדר. העוגה במיטבה ביום האפייה. טיפ: אפשר להחליף את זיגוג הריבה בנפּאז' - גלזורה מוכנה המשמשת לזיגוג עוגות, שאפשר לרכוש בחנויות מתמחות.
הידעת?
פירות הם ללא ספק הממתקים של הטבע, עם מגוון עשיר וצבעוני של מעדנים מפנקים. כמו עם ממתקים, אחת הדרכים הכי טעימות להשתמש בהם היא להכין איתם עוגה. פתרון זה גם מאפשר להדגיש את הטעמים של הפירות ועוד להגדיל את חיי המדף של אותם פירות. אז רגע לפני שפירות עוברים את תאריך התפוגה שלהם, זה זמן מושלם להפוך אותם לעוגה. שזיפים, אפרסקים ונקטרינות שהתרככו יתר על המידה, ענבים שנותרו בתחתית הסלסלה, חופן אחרון של דובדבנים, ועוד. אל תגבילו את עצמכם, זה זמן מצויין לנסות שילובים חדשים.