עוגת מנגו מהופכת | השף הלבן

עוגת מנגו מהופכת

עוגה רכה וניחוחית ספוגה בסירופ קרמל ומנגו.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מנגו מהופכת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 8:

  • 3 מנגו בינוניים - בשלים אך מוצקים
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ⅓ כוס (60 גרם) סוכר חום מהודק
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר + חמאה נוספת לשימון התבנית
  • ½ כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס רויון "תנובה"
  • 2 כפות רום (משקה, לא תמצית)
  • 1 כוס + 3 כפות (150 גרם) קמח
  • 1 כף קורנפלור
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
גודל תבנית: תבנית מוארכת 10x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית מוארכת 10x30 או 13x24 ס"מ בחמאה. מרפדים את תחתית התבנית ואת שתי הדפנות הנגדיות הצרות ברצועה של נייר אפייה ברוחב התחתית. מניחים מעל הרצועה מלבן של נייר אפייה שגודלו מספיק לריפוד תחתית התבנית ושתי הדפנות הנגדיות הארוכות. משמנים את נייר האפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    קולפים את המנגו וחותכים את בשרם לפלחים בעובי 2 ס"מ. אוספים את המיץ שניגר במהלך הקילוף והחיתוך ואת כל החתיכות הקטנות שנותרו על הגלעינים, מועכים במזלג ומודדים רבע כוס. מוסיפים לתערובת 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי. מערבבים את תערובת המיצים עם הסוכר החום ומורחים על תחתית התבנית המרופדת. מסדרים את פלחי המנגו על תערובת הסוכר בשכבה צפופה.

  • 03.

    מערבלים 100 גרם חמאה עם הסוכר ועם קליפת הלימון במשך 4-3 דקות. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נבלעת בתערובת. מוסיפים את כל שאר המצרכים שברשימה ומערבלים רק עד שאין יותר גושי קמח. מורחים את התערובת על פלחי המנגו. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50-45 דקות, עד שפני העוגה זהובים ומרכזה יציב למגע.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מצננים את העוגה במשך 30 דקות (לא יותר, כדי שתערובת הסוכר שבתחתית העוגה לא תתקשה). הופכים את העוגה על מגש ויוצקים עליה את שאריות הסירופ שנותרו בתבנית. משהים 30 דקות לפחות כדי להניח לסירופ לחלחל לתוך העוגה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.