עוגת מוס שוקולד עם תחתית ביסקוויטים ונוטלה
מתכון לעוגת מוס שוקולד עם תחתית ביסקוויטים ונוטלה – עוגה שוקולדית, אווירירית ומרשימה שתתאים לכל אירוע!

המרכיבים ל 10 פרוסות/ תבנית 24:
- 100 גרם ביסקוויטים פתי-בר שוקולד (כ-26 ביסקוויטים)
- 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 1/3 כוס ממרח שוקולד נוטלה
- 350 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
- 1/2 כוס חלב
- 125 גרם חמאה חתוכה לקוביות גדולות
- 2 חלמונים
- 1/2 כף סוכר
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה (לקבלת
-
02.
5 כוסות ביסקוויטים טחונים)
-
03.
בקערת מתכת בינונית שמים את השוקולד וממיסים מעל לסיר עם אדים
-
04.
מסירים מהאש, מוסיפים את ממרח הנוטלה ומערבבים
-
05.
מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים
-
06.
מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים בידיים לחות לתחתית התבנית. מקררים במקרר עד לייצוב
-
07.
אופן הכנת מוס השוקולד: בקערת מתכת גדולה שמים את השוקולד, החלב והחמאה וממיסים מעל לסיר עם אדים
-
08.
בקערת מתכת שמים את החלמונים עם הסוכר ומחממים מעט מעל לסיר עם אדים, תוך ערבוב רצוף, עד שהתערובת חמימה ופושרת למגע
-
09.
מקציפים כמה דקות במטרף ידני עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
-
10.
מקפלים את תערובת החלמונים לתערובת השוקולד ומעבירים לקערה רחבה וגדולה
-
11.
בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה ואז מקפלים אותה לתערובת השוקולד (חשוב שתערובת השוקולד תהיה פושרת - חמימה, אבל לא חמה מדי)
-
12.
יוצקים על הבסיס ומקררים במקרר 4-3 שעות עד לייצוב להגשה:
-
13.
פורסים בעזרת סכין טבולה במים חמים ומנוגבת. מגישים עם פירות יער או קצפת רכה