מתכון עוגת מוס לימון ממוצרים שיש בבית | השף הלבן

עוגת מוס לימון

עוגה לימונית קלילה, שמכינים ממרכיבים ששולפים מהמקרר ומהמזווה: חלב וקצפת, תרכיזים קפואים, ביסקוויטים ומרשמלו

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מוס לימון
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ - 6 מנות:

לבסיס
  • 175 גרם פירורי ביסקוויט
  • 3 כפות סוכר
  • 90 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 3 כפות קוקוס טחון
למוס הלימון
  • 200 גרם תרכיז לימון קפוא
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף סוכר
  • 300 גרם מרשמלו לבנים
  • 3 כפות רכז תפוזים קפוא (תורם טעם וצבע)
  • ¼1 כוסות (210 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
  • 2-1 כפות שבבי קוקוס מתוקים לעיטור (לא הכרחי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 02.

    מערבבים את פירורי הביסקוויט עם הסוכר בקערה (או טוחנים יחד ביסקוויטים וסוכר ומעבירים לקערה).

  • 03.

    מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב.

  • 04.

    מוסיפים קוקוס ומערבבים שוב. מעבירים ⅔ מכמות התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ,

  • 05.

    מפזרים על התחתית בשכבה אחידה ומהדקים היטב.

  • 06.

    מפזרים את שארית תערובת הפירורים בתבנית בגודל בינוני (בלי להדק).

  • 07.

    אופים את שתי התבניות יחד בתנור במשך 8 דקות. מוציאים מהתנור.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 08.

    מערבבים במזלג את התערובת שבתבנית הבינונית (הלא מהודקת). מצננים לגמרי.

  • 09.

    בסיר בינוני מערבבים יחד תרכיז לימון, חלב וסוכר. מוסיפים את המרשמלו, ומערבבים מעל להבה בינונית עד שהמרשמלו נמסים לגמרי (נזהרים לא להניח לתערובת להגיע לרתיחה).

  • 10.

    מסירים מהאש, בוחשים פנימה את רכז התפוזים, וטורפים היטב.

  • 11.

    מעבירים לקערה, ומצננים במקרר במשך 30-20 דקות, עד שהתערובת סמיכה כמו יוגורט דליל - טורפים היטב כל 10-7 דקות, כדי להבטיח שהתערובת תסמיך באופן אחיד.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 12.

    . מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מקפלים שליש מכמות הקצפת לתוך תערובת הלימון והמרשמלו. מעבירים את תערובת הלימון לקערת הקצפת, ומבליעים בתנועות קיפול עד ששתי התערובת מתאחדות.

  • 13.

    יוצקים את המוס על בסיס פירורי הביסקוויט שבתבנית.

  • 14.

    זורים למעלה את פירורי הביסקוויט האפויים שבתבנית השנייה, ומהדקים קלות.

  • 15.

    מכסים ומקררים במשך 12 שעות, עד שהעוגה מתייצבת.

  • 16.

    מעטרים בשבבי קוקוס מתוקים.

הכנת? כאן מדרגים
(385)