עוגת מוס לימון
עוגה לימונית קלילה, שמכינים ממרכיבים ששולפים מהמקרר ומהמזווה: חלב וקצפת, תרכיזים קפואים, ביסקוויטים ומרשמלו
המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ - 6 מנות:
- 175 גרם פירורי ביסקוויט
- 3 כפות סוכר
- 90 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 3 כפות קוקוס טחון
- 200 גרם תרכיז לימון קפוא
- 1 כוס חלב
- 1 כף סוכר
- 300 גרם מרשמלו לבנים
- 3 כפות רכז תפוזים קפוא (תורם טעם וצבע)
- ¼1 כוסות (210 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
- 2-1 כפות שבבי קוקוס מתוקים לעיטור (לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
-
02.
מערבבים את פירורי הביסקוויט עם הסוכר בקערה (או טוחנים יחד ביסקוויטים וסוכר ומעבירים לקערה).
-
03.
מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב.
-
04.
מוסיפים קוקוס ומערבבים שוב. מעבירים ⅔ מכמות התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ,
-
05.
מפזרים על התחתית בשכבה אחידה ומהדקים היטב.
-
06.
מפזרים את שארית תערובת הפירורים בתבנית בגודל בינוני (בלי להדק).
-
07.
אופים את שתי התבניות יחד בתנור במשך 8 דקות. מוציאים מהתנור.
טיימר מופעל
-
08.
מערבבים במזלג את התערובת שבתבנית הבינונית (הלא מהודקת). מצננים לגמרי.
-
09.
בסיר בינוני מערבבים יחד תרכיז לימון, חלב וסוכר. מוסיפים את המרשמלו, ומערבבים מעל להבה בינונית עד שהמרשמלו נמסים לגמרי (נזהרים לא להניח לתערובת להגיע לרתיחה).
-
10.
מסירים מהאש, בוחשים פנימה את רכז התפוזים, וטורפים היטב.
-
11.
מעבירים לקערה, ומצננים במקרר במשך 30-20 דקות, עד שהתערובת סמיכה כמו יוגורט דליל - טורפים היטב כל 10-7 דקות, כדי להבטיח שהתערובת תסמיך באופן אחיד.
טיימר מופעל
-
12.
. מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מקפלים שליש מכמות הקצפת לתוך תערובת הלימון והמרשמלו. מעבירים את תערובת הלימון לקערת הקצפת, ומבליעים בתנועות קיפול עד ששתי התערובת מתאחדות.
-
13.
יוצקים את המוס על בסיס פירורי הביסקוויט שבתבנית.
-
14.
זורים למעלה את פירורי הביסקוויט האפויים שבתבנית השנייה, ומהדקים קלות.
-
15.
מכסים ומקררים במשך 12 שעות, עד שהעוגה מתייצבת.
-
16.
מעטרים בשבבי קוקוס מתוקים.