עוגת לימון-יוגורט לפסח בחמש דקות עבודה | השף הלבן

עוגת לימון-יוגורט לפסח בחמש דקות עבודה

עוגת לימון משגעת לפסח, נטולת גלוטן – כך שהיא מתאימה גם לחולי צליאק, וקלה להכנה, בלי מיקסר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת לימון-יוגורט לפסח בחמש דקות עבודה
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 180 גרם (כוס פחות 1-2 כפות) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • קליפה מגוררת מ־2 לימונים קטנים-בינוניים
  • 6 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים פיראוס
  • 90 גרם (כוס פחות כף) אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק)
  • 50 גרם (5 כפות) קורנפלור
  • 40 גרם (כ-1/4 כוס) קמח אורז לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח
  • לעיטור: אבקת סוכר
גודל תבנית: לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ, אפשר בתבנית

הוראות הכנה:

  • 01.

    קמח אורז לבן ניתן להשיג בכל חנות טבע. אם רוצים, אפשר לעטר את העוגה לפני האפייה בפיסטוקים קצוצים או פרוסות שקדים מולבנים או מעט צנוברים. מי שנמנע מאורז בפסח יכול להמיר את קמח האורז בקורנפלור. זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד.

  • 02.

    מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה מומסת/רכה.

  • 03.

    בקערה בינונית-גדולה מערבבים (במרית סיליקון) חמאה וסוכר עד להיטמעות הסוכר וקבלת קרם אחיד וחלק.

  • 04.

    מוסיפים ביצים וטורפים במרץ בעזרת מטרף ידני, עד לאיחוד ולהשגת מעט נפח.

  • 05.

    מוסיפים קליפת לימון, מיץ לימון ויוגורט עיזים – וטורפים עד לאיחוד.

  • 06.

    בקערה קטנה מערבבים אבקת שקדים, קורנפלור, קמח אורז לבן, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה וטורפים במטרף ידני עד לאיחוד ולא מעבר לכך.

  • 07.

    מעבירים לתבנית המשומנת, מיישרים בעזרת מרית ומכניסים לתנור. אופים במשך 37-38 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים שעתיים ומגישים. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר.

    טיימר מופעל
    00:38:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)