עוגת לייקח – מתכון לעוגה קלה להכנה
עוגה קלאסית קלה להכנה ומתאימה לכל ארוע
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל15 מנות:
- 6 ביצים
- חצי כוס סוכר
- כפית סוכר וניל
- גרידת לימון
- 1 כוס קמח
- כפית אבקת אפיה
- 4 כפות שמן
תוספות אפשריות
- דובדבנים מסוכרים
- גרידת תפוז
- פרג
- צימוקים
- אגוזי פקאן
- שוקולד צ'יפס
קרם
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 מיכל שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- חצי כפית קפה נמס
- 4 כפות סוכר
גודל תבנית: תבנית 24 עגולה
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר הווניל
-
02.
מוסיפים לקצף הקשה את החלמונים ולאחר מכן לסירוגין את יתר החומרים. מערבבים.
-
03.
שמים את התערובת בתבנית עם נייר אפייה משומן מעט ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות,
-
04.
אופים עד שקיסם במרכז העוגה יוצא נקי, ועד שהעוגה מזהיבה מעט, יציבה וניתן לאכול אותה.
-
05.
מצננים.
-
06.
ניתן לצפות את העוגה באחד מהקרמים/ציפויים
הכנת? כאן מדרגים