עוגת שכבות טירמיסו
מתכון קל להכנה של קינוח השכבות האיטלקי והאהוב – עשיר בשמנת וגבינה ולא דורש אפייה.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לכ-15 מנות/תבנית 26:
לבסיס:
- 2 כפות סוכר חום
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
- 150 גרם ביסקוויטים מרוסקים
לקרם:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% שומן מסדרת השף הלבן
- 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס חלב
- 1 כוס סוכר לבן
- 500 גרם גבינה לבנה תנובה
- 500 גרם גבינת מסקרופונה
- 1/2 חבילה בישקוטים
להכנת כוס הקפה:
- 1 כפית ליקר קפה
- מים
- סוכר
- חלב
- 2 כפיות אבקת נס קפה
להגשה:
- אבקת קקאו או נוגט
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את מצרכי הבסיס, משטחים בתבנית ומקפיאים.
-
02.
לקרם: מקציפים שמנת, חלב, אינסטנט, תמצית וניל וסוכר. מנמיכיםאת מהירות המיקסר ומוסיפים את הגבינות.
-
03.
מעבירים מחצית מקרם הגבינה על הבסיס.
-
04.
טובלים את הבישקוטים בנס קפה ומניחים על שכבת הגבינה.יוצרים שכבה של בישקוטים, ומעליה מוסיפים את המחצית השניה של קרם הגבינה.
-
05.
מקררים 24 שעות. לפני ההגשה מפזרים אבקת קקאו או נוגט.
הכנת? כאן מדרגים