עוגת מספרים – עוגת יום ההולדת המושלמת | השף הלבן

עוגת מספרים

להיט אינסטגרם עם אפקט וואווו – מי היה מאמין שכל כך קל להכין. בשלב הקישוטים אל תעצרו את עצמכם – בעוגה הזו אי אפשר להגזים – פירות, פרחים וממתקים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מספרים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל10-12 מנות:

  • 1 חבילה (450 גרם) בצק פריך מרודד למאפים מתוקים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
לקרם:
  • 1 מיכל גבינת מסקרפונה השף הלבן/ גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 4 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
  • 1/4 כוס אננס קפוא מופשר מסונן מנוזלים וחתוך לקוביות קטנות
  • 5 תותים פרוסים או 1/2 חבילת פירות יער קפואים מופשרים ומסוננים
  • 1/2 כוס "נשיקות" מרנג קטנות
  • 3 עוגיות אוראו או אחרות חתוכות לרבעים
  • 1 כף סוכריות קטנות
  • פרחים קטנים אכילים (להשיג בחנויות מתמחות באפייה) - לא וחובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור עם רשת ב 1/3 התחתון שלו ל 170 מעלות ופורסים נייר אפיה על משטח העבודה.

  • 02.

    פורסים על נייר האפיה את הבצק ומניחים עליו את שבלונות הספרות (איך מכינים? ראו בסוף המתכון). בעזרת סכין חדה חותכים סביב השבלונה כל ספרה. הופכים תבנית תנור, מעבירים את נייר האפיה עם הספרות על התבנית (נח יותר לעבוד כך ללא שולי התבנית) ואופים כ 14 דקות עד שהבצק יבש ומזהיב בשוליים. חוזרים על הפעולה כך שיש 2 משטחי בצק עבור כל ספרה. מצננים לגמרי את הבצק האפוי.

    טיימר מופעל
    00:14:00
  • 03.

    מכינים את הקרם: שמים בקערת הקצפה את הגבינה, הווניל ו 1/3 מהשמנת המתוקה ומקציפים לקרם חלק. ממשיכים להקציף ומוסיפים תוך כדי את יתרת השמנת ואבקת הסוכר. מקציפים לקצפת יציבה מאוד. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול.

  • 04.

    מניחים שכבה ראשונה של ספרות בצק על משטח או מגש הגשה (לא נורא אם ספרה נשברת). מזלפים טיפות גדולות של קרם על פני הבצק, מכסים בשכבה שניה של בצק ומזלפים שכבת קרם נוספת. מניחים על הקרם קישוטים של פירות וממתקים לפי הטעם ומגישים או מאחסנים במקרר מכוסה. * איך מכינים שבלונות של ספרות לעוגת המספרים? מוצאים ברשת ספרות מתאימות עם קווי מתאר למשל פה. מעלים את תמונת הספרות לקובץ וורד, חותכים רק את הספרה הרצויה ומתאימים אותה לגודל העמוד ( 4A ). מדפיסים וגוזרים.במידה ומעוניינים להכין עוגה דו ספרתית, יש להכפיל כמויות.

הידעת?

אחד הדברים שהכי קשה לייצר בסעודה עם אורחים הוא אפקט וואוו אמיתי. הכוונה כמובן להגשת מנה שמוציאה מן האורחים קולות פליאה אותנטיים. אם אתם מחפשים רעיון למנה שעשויה לייצר לכם את אפקט הוואו המיוחל, יש לנו מועמד רציני בשבילכם. קבלו להיט אינסטגרם שיודע לספק בקלות את אפקט הוואווו - מי היה מאמין שכל כך קל להכין. בשלב הקישוטים אל תעצרו את עצמכם - בעוגה הזו אי אפשר להגזים - פירות, פרחים וממתקים. כל מה שעולה לראש. אל תפחדו לנסות שילובים חדשים.

הכנת? כאן מדרגים
(56)