עוגת ביסקוויטים קלה להכנה
מי לא אוהב עוגת ביסקוויטים? זו מספקת פתרון טעים במיוחד לחיסול שאריות ביסקוויטים ועוגיות שנותרו בארון.

המרכיבים ל 12:
- כ־150 גרם ביסקוויטים או עוגיות שטוחות (כמו פתי־בר או לוטוס)
- 150 גרם עוגיות מסוגים שונים (גם עוגיות סנדוויץ' למיניהן יתאימו כאן)
- 2 גביעים (2x200 גרם) יוגורט "תנובה" ביו 3% או יוגורט "תנובה" 4.5%
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
- 1 חפיסה אינסטנט פודינג בטעם וניל
- ⅔ כוס (130 גרם) סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כפית קפה נמס מומסת בכף מים
- 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מסדרים שכבת ביסקוויטים על תחתית תבנית מרובעת 25x25 ס"מ (או תבנית אחרת ששטחה דומה). מרסקים (לא טוחנים) את הביסקוויטים הנותרים ואת שאר העוגיות לחתיכות קטנות.
-
02.
בקערה גדולה מערבלים יחד יוגורט, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, סוכר, תמצית וניל וקפה מומס לתערובת סמיכה וחלקה. בקערה שנייה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך קרם היוגורט והשמנת. שומרים בצד 3-2 כפות של פירורי עוגיות לעיטור, ומוסיפים את השאר לקרם היוגורט. מערבבים בתנועות קיפול.
-
03.
יוצקים את הקרם על שכבת הביסקוויטים שבתבנית ומחליקים את פניו. זורים למעלה את הפירורים השמורים. מכסים ומקררים במשך לילה לפחות, כדי לתת לקרם היוגורט מספיק זמן להתייצב.טיפ: העוגה טעימה מאוד גם כשהיא קפואה. מעבירים למקפיא אחרי 12 שעות לפחות במקרר.