מתכון לעוגת אגוזים מצוינת לפסח | השף הלבן

עוגת אגוזים לפסח

עוגת אגוזים לפסח, פשוטה ומהירה להכנה, טעימה מאוד, נחטפת מהר

מאת: חגית ענית
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת אגוזים לפסח

המרכיבים לתבנית קפיצית (24 או 26:

מרכיבים:
  • 100 גרם אגוז לוז - קלופים
  • 50 גרם אגוז מלך - קלופים
  • 25 גרם שקד - קלופים, לבנים
  • 3 חלבונים
  • 3 חלמונים
  • 120 גרם אבקת קקאו
  • 150 גרם סוכר
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף קמח מצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולים קלות (אפשר במחבת) את כל האגוזים והשקדים. יש להקפיד שלא ישחימו. טוחנים אותם דק במעבד מזון. מוסיפים סוכר בהדרגה ומעבדים. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הקקאו. מערבבים בכף. מוסיפים את החלמונים ומערבבים.

  • 02.

    מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים אותו לתערובת האגוזים.

  • 03.

    משמנים בחמאה תבנית קפיצית (24 או 26). מוסיפים לתבנית את הקמח. מנערים כדי שהקמח ייצפה את החמאה.

  • 04.

    מעבירים את בצק העוגה לתבנית ואופים חצי שעה בחום של 150 מעלות.

  • 05.

     

הכנת? כאן מדרגים
(344)