עוגת אגוזים וקרם פרש
עוגת אגוזים מעודנת ממולאת ומצופה בקרם פרש בניחוח לימוני
המרכיבים ל10:
- 90 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- 2 כפות שמן (עדיף תירס או חמניות)
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 ביצים גדולות
- ⅔1 כוס (210 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- 50 גרם פקאנים קלויים טחונים דק
- 2 כפות וויסקי
- ¾ כוס (180 מ"ל) רויון תנובה
- 25 גרם פקאנים קלויים קצוצים
- 2 גביעים (2x200 מ"ל) קרם פרש מסדרת השף הלבן
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
- 25 גרם פקאנים קלויים קצוצים לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 170 מעלות בתכנית טורבו). מרפדים את תחתיתה של תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה.
-
02.
בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, שמן, סוכר ותמצית וניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב. מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ופקאנים טחונים ומוסיפים לקערה. מוסיפים וויסקי ורויון ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במרכז התנור במשך 35 דקות או עד שמרכז העוגה קפיצי למגע וקיסם שננעץ לתוכו יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים על רשת מתכת.
-
03.
מכינים את תערובת המלית והציפוי. מרוקנים את גביעי הקרם פרש לקערה. מוסיפים אבקת סוכר מנופה, קליפת לימון ומיץ לימון ומערבלים לתערובת חלקה.
-
04.
משחררים את העוגה מהתבנית וחוצים אותה לשתי שכבות. מניחים את השכבה התחתונה במגש ומורחים עליה חצי מתערובת הקרם פרש. מכסים בשכבת העוגה העליונה ומצפים אותה בתערובת הקרם פרש הנותרת. מעטרים בפקאנים קצוצים. מכסים בפעמון עוגה ומקררים במשך שעתיים לפחות (טעמה של העוגה משתפר עוד יותר אחרי לילה במקרר).