עוגות קפה ב(כמעט) דקה
דקה וחצי אפייה במיקרוגל, שלוש דקות הכנה, קערה אחת וארבעה ספלים. זה כל מה שצריך כדי לקבל ארבע עוגות אישיות טעימות
המרכיבים ל4 ספלים:
- 25 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- 2 כפות (30 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות)
- ⅓ כוס (65 גרם) סוכר דמררה (סוכר קנים חום בהיר)
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 ביצה גדולה
- ½ כף קפה נמס (גבישים או אבקה) מומס ב־2 כפות מים חמים
- ½ כוס (60 גרם) קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 4 פרלינים ("בונבונים") של שוקולד ממולאים בנוגט / קרמל או במלית אחרת שאתם אוהבים
- ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת השף הלבן מוקצפת עם 1 שקיק סוכר וניל
- סוכר דמררה
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים במעט חמאה 4 ספלי קפה (תכולת ספל 150 מ"ל לפחות).
-
02.
טורפים יחד בקערה חמאה, שמן, סוכר ותמצית וניל (לא צריך מיקסר - מטרף ידני יעשה את העבודה). מוסיפים ביצה וקפה מומס וטורפים שוב. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח וטורפים רק עד שהתערובת אחידה. מחלקים את התערובת בין הספלים ומניחים פרלין שוקולד במרכז התערובת שבכל ספל.
-
03.
מסדרים את הספלים במעגל על צלחת המיקרוגל ואופים בעוצמה מלאה במשך דקה. מסובבים את הספלים ואופים במשך 30 שניות נוספות - רק עד שמרכז העוגות קפיצי למגע אך פני העוגות עדיין לחים (אל דאגה, הם יתייבשו; המזון ממשיך להתבשל גם אחרי שהמיקרוגל מפסיק לפעול). אם המרכז לא אפוי מספיק אופים במשך 10-5שניות נוספות (היזהרו מאפיית יתר). משהים 5 דקות עד שפני העוגות מתייבשים
טיימר מופעל
-
04.
מצננים. העוגות מוכנות להגשה כשהן פושרות או בטמפרטורת החדר (רצוי לא לקרר אותן כדי שהשוקולד לא יתקשה). לפני ההגשה מכסים כל עוגה בתלולית נדיבה של קצפת וזורים סוכר דמררה כעיטור.