עוגות פרג קלועות | השף הלבן

עוגות פרג קלועות

שתי "צמות" גדולות של בצק שמרים עלים ממולא בפרג ובצימוקים. ויש גם גרסה טבעונית.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגות פרג קלועות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 20:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם כפית מים לזיגוג
  • 1 כף גרגרי פרג שלמים
  • 1 כף סוכר דמררה
למלית הפרג:
  • 1 כוס חלב "תנובה" 3%
  • ¾ כוס (135 גרם) סוכר חום מהודק
  • ¼ כוס (60 מ"ל) סילאן תמרים
  • 200 גרם פרג טחון (טחון טרי!)
  • ¼ כוס (40 גרם) סולת
  • ½ כוס (75 גרם) צימוקים
  • 3 כפות רום (משקה, לא תמצית)
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בהכנת מלית הפרג. יוצקים את החלב לסיר. מוסיפים סוכר וסילאן, מערבבים ומחממים כמעט עד רתיחה. מוסיפים פרג וסולת, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה במשך כ־2 דקות עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים היטב. מסירים מהאש ובוחשים פנימה רום ומיץ לימון. מצננים.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 02.

    פותחים את גליל הבצק על משטח העבודה, ומחלקים אותו לשני חלקים שווים באורך 36 ס"מ וברוחב 24 ס"מ (רוחב הגליל).

  • 03.

    עובדים על חלק אחד בכל פעם - מרדדים לרוחב 30 ס"מ, וחותכים לשני מלבנים ברוחב 15 ס"מ. מברישים צלע אחת ארוכה של כל מלבן ואת שתי הצלעות הקצרות בחלמון טרוף. מורחים על כל מלבן רבע מכמות הפרג - משאירים את השוליים המוברשים בחלמון נקיים ממלית. מגלגלים כל מלבן לגלילה הדוקה וצובטים את השוליים כדי לחתום אותם. מקבלים שתי גלילות ארוכות. קולעים את שתי הגלילות יחד, מהדקים היטב את הקצוות ודוחפים אותם מתחת לקצה ה"צמה". מעבירים את הצמה לתבנית שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפייה. מכינים "צמה" נוספת מחלק הבצק השני. מכסים את שתי הצמות בניילון, ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  • 04.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מזגגים את שתי הצמות בחלמון טרוף, זורים עליהן גרגרי פרג וסוכר דמררה לעיטור. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 40-35 דקות, עד שהעוגות שחומות־זהובות. לגרסה טבעונית: מחליפים את החלב במשקה שקדים "תנובה" או במים; מחליפים את זיגוג החלמון בחצי כף סילאן מדוללת ב־2 כפות מים. טיפ: טעמה של מלית פרג מבושלת משתפר אחרי יום במקרר, ולכן רצוי להכינה יום קודם ולשמור במקרר בכלי מכוסה. אפשר גם להקפיא (עד חודש) ולהפשיר לפני השימוש.

    טיימר מופעל

    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.