עוגות סווארין (סברינות) בסירופ תפוזים ומוס יולו
יש מי שלא אוהב אותן? עוגות רושם שקל מאוד להכין – כל מה שצריך הוא קצת סבלנות: להמתין עד שכל הסירופ ייספג בעוגות ואז להתאפק לילה שלם לפני שאפשר להתענג עליהן
המרכיבים ל8:
- 1 כוס + 2 כפות (140 גרם) קמח
- 2 שקיקים סוכר וניל
- 1 כף סוכר
- 1 כפית (½3 גרם) שמרים יבשים
- 75 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
- ¼ כוס (250 מ"ל) חלב תנובה
- ¼ כפית מלח
- 2 ביצים גדולות טרופות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מתפוז שלם
- מיץ מתפוז שלם
- מים
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 4 כפות ליקר תפוזים משובח (או רום)
- 3 גביעים יולו מוס שוקולד לבן
- 1 גביע יולו שוקולד מריר או חלב
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה 1 כוס קמח, סוכר וניל, סוכר ושמרים יבשים. ממסים את החמאה עם החלב מעל להבה נמוכה (התערובת צריכה להיות חמה מאוד למגע יד, אך לא רותחת. כ־50 מעלות). יוצקים את תערובת החלב והחמאה על תערובת הקמח, וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים מלח וביצים טרופות ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את 2 כפות הקמח הנותרות וממשיכים לטרוף במשך שתי דקות.
-
02.
מניחים תבנית סיליקון בת 8 שקעים (קוטר שקע 6 ס"מ, עומק
-
03.
5 ס"מ) על תבנית שטוחה גדולה. מחלקים את בלילת השמרים בין השקעים - הבלילה צריכה למלא את השקע עד מחצית גובהו. מכסים ומשהים במקום חמים 45 דקות, או עד שהבצק תופח ומגיע כמעט עד לשפת השקעים.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים, מכינים את הסירופ. שמים סוכר וקליפת תפוז בסיר קטן. מודדים את מיץ התפוזים ומשלימים במים לכוס מלאה (250 מ"ל). מוסיפים לסיר. בוחשים מעל להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס. מגביהים את הלהבה ומרתיחים במשך 4-3 דקות, עד שהסירופ הופך דביק מעט. מסירים מהאש ובוחשים פנימה מיץ לימון וליקר. מצננים ומסננים.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), ואופים את עוגות הסווארין במשך 20-18 דקות, עד שפני העוגות משחימים וקיסם שננעץ במרכז עוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים מהתנור, מצננים חמש דקות ומחלצים את העוגות מהשקעים.
טיימר מופעל
-
06.
טובלים כל עוגה פעמיים־שלוש בסירופ ומגלגלים אותה בתוכו. מסדרים את העוגות בתבנית שמכילה אותן בצפיפות, ויוצקים עליהן את הסירופ. משהים עד שהעוגות מצטננות לגמרי וסופגות לתוכן את כל הסירופ. הופכים את העוגות מדי פעם, כדי להספיג אותן מכל העברים.
-
07.
מעמידים את העוגות על מגש. חותכים פרוסה בעובי 1 ס"מ מחלקה העליון של כל עוגה ושומרים בצד. מורחים על כל עוגה שכבה נדיבה של מוס שוקולד לבן, ויוצקים כפית יולו שוקולד במרכז. מניחים את פרוסת העוגה העליונה באלכסון על שכבת היולו. מכסים ומקררים במשך לילה, כדי להניח לטעמים להתמזג.