עוגות קלמנטינות וזנגביל | השף הלבן

עוגות קלמנטינה וזנגביל

כל היתרונות בעוגה אישית רכה ומפנקת – הכנה מהירה, טעם עשיר ומרכיבים טובים כמו יוגורט, קמח כוסמין מלא וסילאן טבעי. לתריסר עוגות פשוט מכפילים את הכמויות.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגות קלמנטינה וזנגביל
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6:

  • 1 כוס + 2 כפות (150 גרם) קמח כוסמין מלא
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית זנגביל טחון
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ¼ כפית מלח
  • קליפה מגוררת מקלמנטינה כתומה
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר חום מהודק
  • ⅓ כוס (80 מ"ל) סילאן תמרים 100% טבעי
  • 1 ביצה גדולה
  • ½1 גביעים (225 מ"ל) יופלה בטעם טבעי
  • 40 גרם חמאת "תנובה" מומסת
לציפוי:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2-1 כפות יופלה בטעם וניל
  • רצועות דקיקות של קליפת קלמנטינה
גודל תבנית: 6 גביעי מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מסדרים 6 גביעי מאפינס (גובה 5 ס"מ, קוטר חלק עליון 7 ס"מ) על תבנית אפייה שטוחה (אפשר גם להשתמש בתבנית שקעים למאפינס – ממתכת או מסיליקון).

  • 02.

    מנפים קמח, אבקת אפייה ותבלינים לקערת ערבוב. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבלים במהירות בינונית־גבוהה במשך דקה לתערובת אחידה וחלקה. מחלקים את התערובת בין גביעי המאפינס. אופים במדף האמצעי במשך 28-25 דקות, עד שפני העוגות יבשים ומרכזן קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    מכינים את הציפוי. מנפים את אבקת הסוכר לקערה קטנה. מערבבים עם יופלה בכמות שתספיק ליצירת תערובת בסמיכות מתאימה לציפוי. משהים 10 דקות. טובלים את חלקן העליון של העוגות בתערובת הזיגוג ואחר כך יוצקים עליהן את מה שנותר בקערה. משהים עד שהזיגוג מתייבש ומתקשה. אפשר לעטר את הזיגוג הלח ברצועות דקיקות של קליפת קלמנטינה

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)