מוס שוקולד לבן ורימונים
מתכון לקינוח של מוס שוקולד לבן, מהיר להכנה עם נגיעות רימונים
המרכיבים ל8 מנות:
- רכז רימונים או 2 כוסות מיץ רימונים סחוט טרי + 3 כפות סוכר
- 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
- שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 1 כפית תמצית וניל
- ¾ כוס שמנת חמוצה
- גרגרי רימון להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
לילה קודם: בסיר בינוני, מניחים את מיץ הרימונים והסוכר ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים את התערובת עד שהיא מסמיכה והופכת לסירופ, כ-30 דקות. בסיר צריכה להישאר כמות סירופ של כ-1/2 כוס. מעבירים את הסירופ לכלי ומצננים במקרר לפחות שעתיים.
טיימר מופעל
-
02.
מניחים בקערה את השוקולד הלבן. בסיר בינוני מניחים ½ כוס שמנת מתוקה ואת תמצית הוניל ומביאים לרתיחה עדינה. יוצקים את השמנת הרותחת לקערת השוקולד ומניחים בצד כדקה לפני שמערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מצננים כ- 5-10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בקערה נקיה, מניחים את השמנת המתוקה הנותרת ומקציפים לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות מחצית מתערובת השוקולד הלבן לתוך הקצפת לפני שמוסיפים את המחצית הנותרת והשמנת החמוצה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר 4 שעות או למשך הלילה.
-
04.
לפני ההגשה: מקציפים את המוס עד שהוא תפוח ואוורירי. מחלקים את המוס בין כוסות/קעריות הגשה, יוצקים את סירופ הרימונים ומפזרים מעל גרגרי רימון טריים.הערה: לקיצור דרך, ניתן גם להשתמש ברכז רימונים (במקום סירופ הרימונים).