מתכון מוס שוקולד לבן ורימונים | השף הלבן

מוס שוקולד לבן ורימונים

מתכון לקינוח של מוס שוקולד לבן, מהיר להכנה עם נגיעות רימונים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוס שוקולד לבן ורימונים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל8 מנות:

  • רכז רימונים או 2 כוסות מיץ רימונים סחוט טרי + 3 כפות סוכר
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
  • שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¾ כוס שמנת חמוצה
  • גרגרי רימון להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    לילה קודם: בסיר בינוני, מניחים את מיץ הרימונים והסוכר ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים את התערובת עד שהיא מסמיכה והופכת לסירופ, כ-30 דקות. בסיר צריכה להישאר כמות סירופ של כ-1/2 כוס. מעבירים את הסירופ לכלי ומצננים במקרר לפחות שעתיים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מניחים בקערה את השוקולד הלבן. בסיר בינוני מניחים ½ כוס שמנת מתוקה ואת תמצית הוניל ומביאים לרתיחה עדינה. יוצקים את השמנת הרותחת לקערת השוקולד ומניחים בצד כדקה לפני שמערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מצננים כ- 5-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    בקערה נקיה, מניחים את השמנת המתוקה הנותרת ומקציפים לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות מחצית מתערובת השוקולד הלבן לתוך הקצפת לפני שמוסיפים את המחצית הנותרת והשמנת החמוצה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר 4 שעות או למשך הלילה.

  • 04.

    לפני ההגשה: מקציפים את המוס עד שהוא תפוח ואוורירי. מחלקים את המוס בין כוסות/קעריות הגשה, יוצקים את סירופ הרימונים ומפזרים מעל גרגרי רימון טריים.הערה: לקיצור דרך, ניתן גם להשתמש ברכז רימונים (במקום סירופ הרימונים).

הכנת? כאן מדרגים
(136)