מוס שוקולד כשר לפסח
קינוח מושקע לפסח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות:
בסיס:
- 70 גרם שוקולד מריר מומס (ניתן להמיס בזהירות במיקרו)
- 125 גרם חמאה (שעמדה בחוץ)
- 2 ביצים
- שלושת רבעי (3/4) כוס סוכר
- רבע (1/4) כוס קמח תפוחי אדמה
- 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
מוס:
- 450 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת עם 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס סוכר
- 350 גרם שוקולד מריר
- 1 מיכל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
-
01.
בסיס: מקציפים במערבל את החמאה ומוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד. מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת ומוסיפים את האגוזים. מוזגים לתבנית בקוטר קפיצית (26), ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
טיימר מופעל
-
02.
מוס: בבאן מרי מחממים מיכל שמנת מתוקה ומערבבים לתוכו את השוקולד עד שהוא נמס. מקררים ומקפלים את השמנת המוקצפת.
-
03.
מוזגים על הבסיס הקר ושומרים במקרר לפחות שעתיים.
הכנת? כאן מדרגים