מתכון מוס פירות יער | השף הלבן

מוס פירות יער

קינוח קרמי מופלא בתוספת פירות יער שמתאים גם לסיומה של ארוחה בשרית

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוס פירות יער

המרכיבים ל6 מנות:

לקרם פירות יער:
  • כוס אחת תערובת פירות יער, מוקפאים "סנפרוסט"
  • חצי כוס מים
  • 1.5 כף קורנפלור
  • חצי כוס מים
  • כף סירופ אגבה
  • 2 כפות סוכר קנים
למוס:
  • כפית מלאה ג'לטין
  • 1/3 כוס מים רותחים
  • 1 חלבון
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר קנים
  • 1/2 כוס קצפת צמחית
  • 2 גביעים יוגורט סויה במתיקות מעודנת
  • 1/2 כפית תמצית וניל טבעית

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר קטן מבשלים את פירות היער וחצי כוס מים עד לרתיחה. בעזרת בלנדר ידני מרסקים למחית. מחזירים לבישול בחום בינוני.

  • 02.

    בצלוחית מערבבים את הקורנפלור עם המים, האגבה והסוכר. מוסיפים לסיר ובוחשים עד שמסמיך. מצננים עד להמשך.

  • 03.

    ממיסים בכוס עמידת חום את הג'לטין במים הרותחים, ומשלימים המסה במיקרוגל – 20 שניות, או מעל מחבת מים רותחים.

  • 04.

    מקציפים את החלבון. כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים קורט מלח, ואת הסוכר. ממשיכים להקציף עד להיווצרות קצף מבריק אך לא חזק.

  • 05.

    מקציפים את הקצפת.

  • 06.

    מקפלים היטב לתוך הקצף את הווניל, תמיסת הג'לטין. מוסיפים גם את הקצפת והיוגורט ומקפלים בזהירות. יוצקים לתוך קערת הגשה נאה.

  • 07.

    מערבבים את קרם פירות היער, ומוזגים אותו לתוך מוס היוגורט. מקפלים בעדינות, כך שקרם פירות היער יתערבב בשכבות בתוך מוס היוגורט. 

  • 08.

    מצננים במקרר למשך 3 שעות לפחות.

  • 09.

    עדיף לאכול באותו יום, כי למחרת צבעם של פירות היער יהפוך לסגול.

הכנת? כאן מדרגים
(81)