מוס פירות יער
קינוח קרמי מופלא בתוספת פירות יער שמתאים גם לסיומה של ארוחה בשרית
המרכיבים ל6 מנות:
- כוס אחת תערובת פירות יער, מוקפאים "סנפרוסט"
- חצי כוס מים
- 1.5 כף קורנפלור
- חצי כוס מים
- כף סירופ אגבה
- 2 כפות סוכר קנים
- כפית מלאה ג'לטין
- 1/3 כוס מים רותחים
- 1 חלבון
- קורט מלח
- 3 כפות סוכר קנים
- 1/2 כוס קצפת צמחית
- 2 גביעים יוגורט סויה במתיקות מעודנת
- 1/2 כפית תמצית וניל טבעית
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר קטן מבשלים את פירות היער וחצי כוס מים עד לרתיחה. בעזרת בלנדר ידני מרסקים למחית. מחזירים לבישול בחום בינוני.
-
02.
בצלוחית מערבבים את הקורנפלור עם המים, האגבה והסוכר. מוסיפים לסיר ובוחשים עד שמסמיך. מצננים עד להמשך.
-
03.
ממיסים בכוס עמידת חום את הג'לטין במים הרותחים, ומשלימים המסה במיקרוגל – 20 שניות, או מעל מחבת מים רותחים.
-
04.
מקציפים את החלבון. כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים קורט מלח, ואת הסוכר. ממשיכים להקציף עד להיווצרות קצף מבריק אך לא חזק.
-
05.
מקציפים את הקצפת.
-
06.
מקפלים היטב לתוך הקצף את הווניל, תמיסת הג'לטין. מוסיפים גם את הקצפת והיוגורט ומקפלים בזהירות. יוצקים לתוך קערת הגשה נאה.
-
07.
מערבבים את קרם פירות היער, ומוזגים אותו לתוך מוס היוגורט. מקפלים בעדינות, כך שקרם פירות היער יתערבב בשכבות בתוך מוס היוגורט.
-
08.
מצננים במקרר למשך 3 שעות לפחות.
-
09.
עדיף לאכול באותו יום, כי למחרת צבעם של פירות היער יהפוך לסגול.