מתכון מוס נוטלה עם פקאן סיני | השף הלבן

מוס נוטלה עם פקאן סיני

מוס מפנק שכולם יאהבו

מאת: נעמה ינוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוס נוטלה עם פקאן סיני

המרכיבים ל8 מנות:

  • 2 שמנת מתוקה 32%
  • 1 צנצנת ממרח שוקולד נוטלה 300 גרם
  • 4 ביצים
  • 50 גרם אגוז פקאן סיני קצוץ
  • 1/3 כוס סוכר
  • אבקת קקאו לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפרידים את הביצים כאשר הן בטמפ' החדר

  • 02.

    מקציפים במיקסר את חלבוני הביצים, בהתחלה בקצב בינוני, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, כאשר מתחיל להיווצר קצף עוברים למהירות גבוהה. מפסיקים כאשר ניתן לטבול אצבע ולהשאיר צורה יציבה.

  • 03.

    מחממים את צנצנת הנוטלה ללא כיסוי המתכת במיקרוגל כ-40 שניות, עד שהיא מתרככת. בקערה נפרדת מערבבים אותה עם החלמונים.

  • 04.

    בקערה נוספת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה - אין צורך בסוכר בשלב זה.

  • 05.

    מערבבים בעדינות את תערובת הנוטלה ואת הפקאנים לתוך הקצפת לקרם אחיד. לאחר מכן מקפלים פנימה את קצף הביצים בזהירות.

  • 06.

    מוזגים לכוסות אישיות, מקשטים באבקת קקאו, ומקפיאים כ-6 שעות.

הכנת? כאן מדרגים
(148)