מוס נוטלה עם פקאן סיני
מוס מפנק שכולם יאהבו
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 2 שמנת מתוקה 32%
- 1 צנצנת ממרח שוקולד נוטלה 300 גרם
- 4 ביצים
- 50 גרם אגוז פקאן סיני קצוץ
- 1/3 כוס סוכר
- אבקת קקאו לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים את הביצים כאשר הן בטמפ' החדר
-
02.
מקציפים במיקסר את חלבוני הביצים, בהתחלה בקצב בינוני, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, כאשר מתחיל להיווצר קצף עוברים למהירות גבוהה. מפסיקים כאשר ניתן לטבול אצבע ולהשאיר צורה יציבה.
-
03.
מחממים את צנצנת הנוטלה ללא כיסוי המתכת במיקרוגל כ-40 שניות, עד שהיא מתרככת. בקערה נפרדת מערבבים אותה עם החלמונים.
-
04.
בקערה נוספת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה - אין צורך בסוכר בשלב זה.
-
05.
מערבבים בעדינות את תערובת הנוטלה ואת הפקאנים לתוך הקצפת לקרם אחיד. לאחר מכן מקפלים פנימה את קצף הביצים בזהירות.
-
06.
מוזגים לכוסות אישיות, מקשטים באבקת קקאו, ומקפיאים כ-6 שעות.
הכנת? כאן מדרגים