מוס מלון טעים ולא משמין | השף הלבן

מוס מלון טעים ולא משמין

קינוח קר ומרענן, דל־סוכר ודל־שומן. כזה שאפשר להתענג עליו בלב שקט.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוס מלון טעים ולא משמין
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4:

  • 1 שקיק (14 גרם) ג'לטין
  • 4 כפות מים
  • 750 גרם מלון חתוך לקוביות (לשקול בלי קליפה וגרעינים)
  • ½ כוס מחית פסיפלורה (מועכים דרך מסננת תוכן של 5-4 פסיפלורות; זורקים את החרצנים)
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט תנובה (1.5% / 3% / 4.5%)
  • 3-2 כפות דבש או ממתיק מלאכותי לפי הטעם או תערובת של השניים
  • לעיטור: כדורי מלון ופסיפלורה (לא הכרחי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את הג'לטין עם המים

  • 02.

    בקערית ומשהים 10 דקות לריכוך. ממסים את הג'לטין במיקרוגל (30-20 שניות).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מערבלים יחד בממחה (בלנדר) או במעבד

  • 04.

    המזון מלון, מחית פסיפלורה, יוגורט ודבש או ממתיק למחית חלקה וקצפית.

  • 05.

    מוסיפים 2 כפות ממחית הפירות לג'לטין

  • 06.

    המומס, מערבבים היטב ומוסיפים את התערובת לממחה. מערבלים היטב. מחלקים את המחית

  • 07.

    בין 4 גביעים, מכסים ומקררים במשך 4 שעות לפחות עד שהמוס קר נקרש.

  • 08.

    לפני ההגשה אפשר לעטר כל מנה בכדורי

  • 09.

    מלון (קורצים כדורים מבשר המלון בכפית פריזיין, שהיא כפית כדורית) ובציפת

  • 10.

    פסיפלורה.

  • 11.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)