מוס מלון טעים ולא משמין
קינוח קר ומרענן, דל־סוכר ודל־שומן. כזה שאפשר להתענג עליו בלב שקט.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4:
- 1 שקיק (14 גרם) ג'לטין
- 4 כפות מים
- 750 גרם מלון חתוך לקוביות (לשקול בלי קליפה וגרעינים)
- ½ כוס מחית פסיפלורה (מועכים דרך מסננת תוכן של 5-4 פסיפלורות; זורקים את החרצנים)
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט תנובה (1.5% / 3% / 4.5%)
- 3-2 כפות דבש או ממתיק מלאכותי לפי הטעם או תערובת של השניים
- לעיטור: כדורי מלון ופסיפלורה (לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את הג'לטין עם המים
-
02.
בקערית ומשהים 10 דקות לריכוך. ממסים את הג'לטין במיקרוגל (30-20 שניות).
טיימר מופעל
-
03.
מערבלים יחד בממחה (בלנדר) או במעבד
-
04.
המזון מלון, מחית פסיפלורה, יוגורט ודבש או ממתיק למחית חלקה וקצפית.
-
05.
מוסיפים 2 כפות ממחית הפירות לג'לטין
-
06.
המומס, מערבבים היטב ומוסיפים את התערובת לממחה. מערבלים היטב. מחלקים את המחית
-
07.
בין 4 גביעים, מכסים ומקררים במשך 4 שעות לפחות עד שהמוס קר נקרש.
-
08.
לפני ההגשה אפשר לעטר כל מנה בכדורי
-
09.
מלון (קורצים כדורים מבשר המלון בכפית פריזיין, שהיא כפית כדורית) ובציפת
-
10.
פסיפלורה.
-
11.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים