טורט ג'לי וקצפת
עוגה לפסח מפתיעה
המרכיבים לתבנית קפיצית מס' 26 10 פרוסות:
- 4 ביצים גדולות
- חצי כוס סוכר
- שקית סוכר וניל
- 1 כף שמן
- 1 כף מיץ לימון
- חצי כוס קמח תופח כשר לפסח(בימים רגילים להשתמש בקמח תופח רגיל).
- 1 חפיסה ג'לי בטעם תות שדה או פטל
- 2 כוסות מים רותחים
- חצי כוס מים
- רבע כוס סוכר
- 1 שמנת מתוקה לקצפת
- 1 כוס חלב קר
- 1 אינסטנט פודינג וניל כשר לפסח
- 1 כף אבקת סוכר (או כף סוכר)
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת הטורט: בקערת הקצפה מכניסים את הביצים שלמות. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עם המקצף, מוסיפים את הווניל, ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד אשר הקצף תפוח מאוד ובהיר במשך כ-7 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה. מוסיפים את מיץ הלימון מקציפים מעט ועוצרים את המערבל. מנפים את הקמח התופח על קצף הביצים מבליעים בתנועות עטיפה את הקמח ולא יותר.
-
03.
מעבירים את הבלילה לתבנית קפיץ מספר 26 משומנת ומיישרים. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ 30-35 דקות, בקומה התחתונה של התנור. או לחלופין עד אשר הטורט תפוח ויציב. יש לצנן את הטורט. לאחר הצטננות יש להעביר סכין רגילה בין דפנות העוגה.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת הסירופ: מבשלים עד רתיחה את הסוכר והמים, להרטיב את העוגה במעט מהסירופ.
-
05.
הכנת הג'לי: מעבירים את אבקת הג'לי לקערה, מוזגים מעל 2 כוסות מים רותחים וטורפים עד להמסה מלאה לצנן מעט. למרוח את הג'לי על הטורט באופן שווה.
-
06.
הכנת הקצפת: בקערת מערבל מכניסים את השמנת המתוקה , את החלב ואת אבקת הסוכר ואינסטנט פודינג וניל מקציפים לקצף יציב ומורחים מעל הג'לי. כדי ליצור קישוט, לוקחים מזלג וגורפים מעל הקצפת ליצירת פסים.
-
07.
מכניסים את העוגה למקרר לכמה שעות טובות להתייצבות.
-
08.
מעבירים סכין טבולה במים חמים מסביב לדפנות העוגה לשחרור התבנית.