טארט שזיפים וקרם פרש
קרם פרש הופך את פאי השזיפים היפהפה הזה למעדן אמיתי. אם אין שזיפים צהובים אפשר להכין את הטארט משזיפים אדומים בלבד.
המרכיבים ל8:
- לקלתית:
- ½1 כוסות (180 גרם) קמח
- 1 כף קורנפלור
- ⅓ כוס (40 גרם) אבקת סוכר
- קורט מלח
- 2 כפות פתיתי קוקוס טחון
- 100 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
- 2 חלמונים מביצים גדולות
- 2-1 כפות מים קרים
- למלית:
- 3 כפות קונפיטורה משמש חלקה מחוממת
- 3 כפות סוכר
- ¼ כפית קינמון טחון
- ⅛ כפית ציפורן טחונה
- ½1 כפיות קורנפלור
- 750 גרם שזיפים בינוניים (אפשר לערבב צהובים ואדומים) מגולענים וחתוכים ל־6-4 פלחים
- 1 גביע (200 גרם) קרם פרש "השף הלבן"
- 1 כף אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מנפים קמח, קורנפלור, אבקת סוכר וקורט מלח למכל של מעבד המזון. מוסיפים קוקוס וחמאה ומעבדים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים חלמונים ומעבדים לבצק - מוסיפים מים בכמות שתספיק ליצירת בצק נוח לרידוד. צרים מהבצק דסקית שטוחה, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים לפחות.
-
02.
משמנים תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. מרפדים את תבנית התנור בדף של נייר אפייה (שיקלוט נזילות מתבנית הפאי - אם יהיו). מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות) כשתבנית התנור מושחלת במדף האמצעי.
-
03.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול שגודלו מספיק לריפוד תבנית הפאי ודופנותיה. מעבירים את עלה הבצק לתבנית ומהדקים - מקפידים על זווית ישרה בחיבור בין התחתית לדפנות. חותכים את עודפי הבצק בסכין. דוקרים את התחתית במזלג ואופים אפייה עיוורת (עם כיסוי נייר אפייה ו"משקולת" קטניות יבשות) במשך 20 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות), מסירים את הנייר עם המשקולת, ואופים במשך 15 דקות נוספות או עד שהקלתית מזהיבה. מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מברישים את פנים קלתית הבצק בקונפיטורה המחוממת. מערבבים את הסוכר עם התבלינים ועם הקורנפלור וזורים שני־שלישים מהכמות על תחתית הקלתית. מסדרים את פלחי השזיפים במעגלים צפופים וזורים עליהם את שארית תערובת הסוכר. אופים במשך 50-45 דקות. מוציאים את התבניות מהתנור. טובלים מברשת בצק קטנה במיצי הפרי הסמיכים שבין הפלחים ומברישים את הפלחים במיץ כדי להעניק להם ברק.
טיימר מופעל
-
05.
מגישים את הטארט כשהוא פושר או בטמפרטורת החדר. חותכים ל־8 משולשים, ומניחים על כל מנה כפית גדושה של קרם פרש מומתק במעט אבקת סוכר.