מתכון טארט פירות העונה/דודו אוטמזגין | השף הלבן

טארט פירות העונה/דודו אוטמזגין

פאי טעים ומושקע

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טארט פירות העונה/דודו אוטמזגין

המרכיבים ל תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ 10 מנות:

  • 1/2 חבילה (של 900 גרם) בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • שעועית יבשה למשקולת
לקרם:
  • 2 כוסות חלב תנובה 3%
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן של תנובה
  • 7 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות קורנפלור
  • 4 כפות קמח
  • ½ מקל וניל
  • כ- 400 גרם מבחר פירות העונה, חתוכים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 צ.).

  • 02.

    פורשים את הבצק על משטח עבודה. קורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ ומרפדים את התבנית כולל הדפנות.

  • 03.

    מניחים על הבצק נייר אפייה, מפזרים עליו שעועית יבשה (כמשקולת) ואופים 15 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 04.

    הכנת הקרם: מחממים בסיר את החלב, השמנת המתוקה ומקל הווניל עד רתיחה.

  • 05.

    מקציפים בקערה את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב.

  • 06.

    מוסיפים מצקת מהחלב הרותח לתערובת החלמונים ומערבבים. יוצקים את כל תערובת החלמונים חזרה לסיר החלב ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהקרם מסמיך.

  • 07.

    מסירים מהאש, מוצאים את מקל הווניל, מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים.

  • 08.

    הרכבת המנה: ממלאים את הטארט בקרם ומסדרים מעל את הפירות החתוכים.

  • 09.

    מאחסנים במקרר עד ההגשה. למתכון פרווה: מחליפים את החלב והשמנת המתוקה ל- ½ 2 כוסות (600 מ"ל) ריצ קפה.

הכנת? כאן מדרגים
(245)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.