בראוניז שוקולד וריבת חלב
עוגת בראוניז משודרגת
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות/תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ:
לבראוניז
- 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 150 גרם חמאת "תנובה"
- 150 גרם סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 100 גרם קמח
- 5 כפיות גדושות ריבת חלב
לקישוט
- 3 כפות ריבת חלב
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
-
02.
בקערה גדולה ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.
-
03.
מוסיפים סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה.
-
04.
מוסיפים את הביצים אחת-אחת, תוך טריפה בין הוספה להוספה, עד שהתערובת אחידה.
-
05.
מוסיפים קמח וטורפים רק עד שהוא נטמע בתערובת.
-
06.
יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים.
-
07.
בעזרת כפית יוצרים תלוליות ריבת חלב על גבי הבראוניז.
-
08.
אופים במשך כ-18-23 דקות או עד שהבראוניז מתייצב בצדדים אך עדיין מעט רוטט במרכז.
טיימר מופעל
-
09.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני שחותכים לריבועים.
-
10.
חותכים את הבראוניז לריבועים בגודל הרצוי.
-
11.
קישוט: מחממים את ריבת החלב במיקרוגל עד שהיא מעט נוזלית.
-
12.
מקשטים כל ריבוע בראוני במעט ריבת חלב מעל בהגשה.
הכנת? כאן מדרגים