עוגת תותים – מרשימה וממכרת | השף הלבן

עוגת תותים

עוגת גבינה עם קרם קצפת ותותים מרשימה וממכרת במרקם אווירירי וקליל שתוכלו להכין בפחות משעה של עבודה ותתאים במיוחד אם אתם מארחים

מאת: ניקי כהן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת תותים

המרכיבים למנות 10:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1.5 כוסות תותים חתוכים
לקרם:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 כפיות סוכר
  • חצי כוס תותים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש את תנור האפיה לחום בינוני (180º). 

  • 02.

    לקערת המיקסר מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר והחמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. 

  • 03.

    בקערה נפרדת מערבלים יחד את הביצה, השמנת המתוקה, תמצית הוניל ו-

  • 04.

    5 כוסות תותים. לאחר שהתערובת אחידה יוצקים אותה לקערת המערבל יחד עם תערובת הקמח.

  • 05.

    משמנים קלות תבנית אפיה עגולה (קפיצית) ויוצקים לתוכה את התערובת. 

  • 06.

    אופים במשך 25-30 דקות. בדיקה שהעוגה מוכנה תתבצע עם קיסם או גפרור שנועצים במרכז העוגה. במידה ויצא נקי ויבש אז העוגה מוכנה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מוציאים את העוגה ומניחים בצד לקירור. אופן הכנת הקרם:

  • 08.

    לקערת המיקסר מוסיפים את השמנת המתוקה והסוכר. כשהקצפת מוכנה מכניסים מעט לשק זילוף.

  • 09.

    מוסיפים לקערת המיקסר את התותים ומערבלים עד לקבלת קרם אדמדם ואחיד.

  • 10.

    מורחים בעזרת מרית על העוגה מקרם התותים ומעל מזליפים מעט קצפת באמצעות שק הזילוף.

הכנת? כאן מדרגים
(91)