עוגת תותים
עוגת גבינה עם קרם קצפת ותותים מרשימה וממכרת במרקם אווירירי וקליל שתוכלו להכין בפחות משעה של עבודה ותתאים במיוחד אם אתם מארחים
המרכיבים למנות 10:
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 3/4 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1.5 כוסות תותים חתוכים
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
- 2 כפיות סוכר
- חצי כוס תותים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש את תנור האפיה לחום בינוני (180º).
-
02.
לקערת המיקסר מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר והחמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
03.
בקערה נפרדת מערבלים יחד את הביצה, השמנת המתוקה, תמצית הוניל ו-
-
04.
5 כוסות תותים. לאחר שהתערובת אחידה יוצקים אותה לקערת המערבל יחד עם תערובת הקמח.
-
05.
משמנים קלות תבנית אפיה עגולה (קפיצית) ויוצקים לתוכה את התערובת.
-
06.
אופים במשך 25-30 דקות. בדיקה שהעוגה מוכנה תתבצע עם קיסם או גפרור שנועצים במרכז העוגה. במידה ויצא נקי ויבש אז העוגה מוכנה.
טיימר מופעל
-
07.
מוציאים את העוגה ומניחים בצד לקירור. אופן הכנת הקרם:
-
08.
לקערת המיקסר מוסיפים את השמנת המתוקה והסוכר. כשהקצפת מוכנה מכניסים מעט לשק זילוף.
-
09.
מוסיפים לקערת המיקסר את התותים ומערבלים עד לקבלת קרם אדמדם ואחיד.
-
10.
מורחים בעזרת מרית על העוגה מקרם התותים ומעל מזליפים מעט קצפת באמצעות שק הזילוף.