מתכון לעוגת גבינה עם קפה קרמל ופקאן
עוגה חגיגית

המרכיבים ל 12 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:
- 200 גרם ביסקוויטים
- 50 גרם אגוזי פקאן סיני
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית קפה נמס
- 1 שקית סוכר וניל
- 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
- 2 חבילות גבינת שמנת נפוליאון 30%
- 1 פחית חלב מרוכז (כ-400 גרם)
- 3 ביצים
- 1 כף קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף ליקר קפה
- 50 גרם חמאת תנובה
- 100 גרם דבש
- 1/4 כוס שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 3/4 כוס סוכר חום
- 1 כפית קפה
- 200 גרם אגוזי פקאן חצויים וקלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל- 180 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
-
02.
משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ.
-
03.
מרסקים את הביסקוויטים, הפקאנים, הקפה והסוכר במעבד מזון לפירורים דקים. מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת. משטחים את תערובת הביסקוויטים על תחתית התבנית המשומנת ומעט גם בדפנות.
-
04.
מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי המלית – הגבינות, החלב המרוכז, הביצים, הליקר ותמצית הוניל – לבלילה אחידה. מוציאים כוס מהבלילה לכלי אחר ומערבבים עם הקורנפלור, עד שהקורנפלור נטמע היטב בבלילה. מחזירים ליתרת הבלילה ומערבבים עד שאחיד.
-
05.
אופים את העוגה כשעה – שעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז.
-
06.
בזמן שהעוגה נאפית– כרבע שעה לפני תום האפייה - מכינים את ציפוי הקרמל-פקאן – בסיר קטן מבשלים יחד את כל חומר הציפוי למעט אגוזי הפקאן, ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים היטב.
-
07.
מורחים בעדינות את ציפוי הקרמל עם הפקאנים על גבי העוגה החמה. מחזירים לתנור לעוד 5-7 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מאפשרים לעוגה להצטנן כמה שעות לטמפרטורת החדר, עוטפים היטב ומקררים במקרר למשך לילה.