עוגת גבינה קרמל עם קפה ופקאן - מתכון חגיגי ומוצלח | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה עם קפה קרמל ופקאן

עוגה חגיגית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה עם קפה קרמל ופקאן

המרכיבים ל 12 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:

לתחתית
  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 50 גרם אגוזי פקאן סיני
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כפית קפה נמס
  • 1 שקית סוכר וניל
למלית
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 2 חבילות גבינת שמנת נפוליאון 30%
  • 1 פחית חלב מרוכז (כ-400 גרם)
  • 3 ביצים
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף ליקר קפה
לציפוי
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 100 גרם דבש
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1 כפית קפה
  • 200 גרם אגוזי פקאן חצויים וקלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל- 180 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

  • 02.

    משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ.

  • 03.

    מרסקים את הביסקוויטים, הפקאנים, הקפה והסוכר במעבד מזון לפירורים דקים. מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת. משטחים את תערובת הביסקוויטים על תחתית התבנית המשומנת ומעט גם בדפנות.

  • 04.

    מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי המלית – הגבינות, החלב המרוכז, הביצים, הליקר ותמצית הוניל – לבלילה אחידה. מוציאים כוס מהבלילה לכלי אחר ומערבבים עם הקורנפלור, עד שהקורנפלור נטמע היטב בבלילה. מחזירים ליתרת הבלילה ומערבבים עד שאחיד.

  • 05.

    אופים את העוגה כשעה – שעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז.

  • 06.

    בזמן שהעוגה נאפית– כרבע שעה לפני תום האפייה - מכינים את ציפוי הקרמל-פקאן – בסיר קטן מבשלים יחד את כל חומר הציפוי למעט אגוזי הפקאן, ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים היטב.

  • 07.

    מורחים בעדינות את ציפוי הקרמל עם הפקאנים על גבי העוגה החמה. מחזירים לתנור לעוד 5-7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 08.

    מאפשרים לעוגה להצטנן כמה שעות לטמפרטורת החדר, עוטפים היטב ומקררים במקרר למשך לילה.

הכנת? כאן מדרגים
(99)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.