עוגת גבינה קלילה בציפוי דובדבנים - מתכון מומלץ | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה קלילה בציפוי דובדבנים

עוגה מפנקת להזדמנויות מיוחדות. יולו שוקולד לבן מעדן ומעשיר את טעמה של העוגה הנפלאה הזו.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה קלילה בציפוי דובדבנים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12/תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

  • 500 גרם גבינה לבנה 9% "תנובה"
  • 1 גביע גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי 25%
  • 2 גביעים (2x125 מ"ל) יולו שוקולד לבן "תנובה"
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת פודינג לבישול בטעם וניל (או קורנפלור)
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
  • 3 שקיקים סוכר וניל
לציפוי:
  • 1 צנצנת (680 גרם) דובדבנים חמוצים מגולענים משומרים בסירופ
  • 2 כפות מחוקות אבקת פודינג לבישול בטעם וניל (או קורנפלור)
  • 1/4 כוס יין אדום
  • 3 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום של 150 מעלות (בין נמוך לבינוני נמוך) כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף האמצעי של התנור. מניחים דף של נייר אפייה על הבסיס של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, ומהדקים את מסגרת התבנית סביב הבסיס והנייר.

  • 02.

    מרוקנים לקערה גדולה את הגבינה הלבנה, גבינת הנפוליאון והיולו. מוסיפים סוכר, ביצים, מיץ לימון ואבקת פודינג, ומערבלים עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה ואחידה.

  • 03.

    בקערה שנייה מקציפים את השמנת עם סוכר הוניל לקצפת יציבה, אך לא נוקשה (אין צורך לרחוץ את המקצפים בין ערבול הגבינות להקצפת השמנת). מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה בעזרת מרית.

  • 04.

    יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית הקפיצית. מניחים את תבנית העוגה על תבנית התנור החמה ואופים במשך 65-60 דקות, עד שמרכז העוגה יציב למגע. מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומניחים לעוגה להצטנן בתנור במשך 30 דקות (במהלך הצינון העוגה שוקעת מעט ועשויה להיסדק - אין מה לדאוג, הסדקים ייעלמו מתחת לציפוי).

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 05.

    מוציאים את העוגה מהתנור, מעבירים להב סכין דק בין שולי העוגה לדופנות התבנית ומניחים לעוגה להצטנן לגמרי.

  • 06.

    מכניסים את העוגה למקרר כדי שתתקרר ותתמצק קצת - אחרי קירור ראשוני של שעתיים יש לכסות את העוגה בפעמון עוגה או בכיסוי אחר, כדי שלא תספוג ריחות מהמקרר.

  • 07.

     מכינים את הציפוי: מסננים את הדובדבנים מהסירופ. בוללים את אבקת הפודינג ברבע כוס מהסירופ בקערית. יוצקים את הסירופ הנותר לסיר, מוסיפים יין וסוכר ומביאים לרתיחה. מרתיחים במשך 4-3 דקות. בוחשים פנימה את אבקת הפודינג הבלולה, ומבשלים תוך בחישה עד שהתערובת סמיכה ושקופה. מוסיפים את הדובדבנים המסוננים ומערבבים בזהירות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    בעזרת 2 כפות מפזרים את תערובת הדובדבנים על העוגה. מצננים, מכסים ומכניסים למקרר למשך לילה לפחות (עדיף למשך 24 שעות), כדי שמרקם העוגה יתייצב ויגיע למצב האופטימלי.

הידעת?

עוגת גבינה היא באמת אחד המטעמים המיוחדים ביותר בעולם הקינוחים. לא דורשת אפייה או בישול, אך עדיין יוצאת מושלמת בכל מצב. מתאימה להכנה עם הילדים, לקינוח ארוחה קיצית קלילה ולהגשה בשבת בבוקר. אם חשקה נפשכם במתכון מהיר וקל להכנה של עוגת גבינה בשילוב ציפוי דובדבנים, יש לכם מזל. הבאנו לכם מתכון לעוגה מפנקת להזדמנויות מיוחדות. יולו שוקולד לבן מעדן ומעשיר את טעמה של העוגה הנפלאה הזו. תתכוננו להתאהב במתכון חדש.

הכנת? כאן מדרגים
(597)