עוגת גבינה עם ריבת חלב
עוגת גבינה עם ריבת חלב
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות בתבנית עגולה בקוטר 24:
לבסיס:
- 1 חבילה ביסקוויטים
- 1 כוס קפה פושר (1 כף נס קפה + 1כוס מים חמים)
למלית:
- 3 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 כפות גדושות ריבת חלב
לקישוט:
- ריבת חלב (בשקית זילוף קטנה)
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים את התבנית בביסקוויטים טבולים בקפה.
-
02.
מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם של קרם יציב.
-
03.
מוסיפים גבינה לבנה וריבת חלב ומקציפים במהירות נמוכה עד לתערובת אחידה.
-
04.
משטחים את התערובת בתבנית מעל הביסקוויטים ומחליקים.
-
05.
מזלפים ריבת חלב בספירלה מהמרכז כלפי חוץ.
-
06.
בעזרת קיסם יוצרים דוגמה של קורי עכביש (מכניסים את הקיסם לעומק 1 ס"מ במרכז העוגה ומזיזים בקו ישר עד השוליים. חוזרים על הפעולה במרחק 2 ס"מ בכיוון ההפוך, מהחוץ כלפי המרכז, וחוזר חלילה, בכל היקף העוגה).
-
07.
מעבירים בזהירות למקרר ל 4-5 שעות התייצבות לפחות, או למקפיא למשך שעתיים-שלוש בלבד (העוגה אמורה להתייצב אך לא להיות קפואה לגמרי), לפני שמסירים את התבנית ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים