עוגת גבינה לימונית
אין כמו עוגת גבינה קלאסית ונוסטלגית. מתכון של רון יוחננוב לעוגת גבינה צחורה בטעם לימוני שכל חובב עוגות גבינה מושבע יאהב. מתכון חובה לחג השבועות הקרוב
המרכיבים ל10-12:
- 180 גרם ביסקוויטים טחונים לאבקה
- 2/3 כוס (60 גרם) אגוזי מקדמיה קלויים וטחונים
- 120 גרם חמאת תנובה מומסת
- 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען 5% תנובה
- 1 ו-1/2 גביעים (300 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
- 2 גביעים (400 גרם) שמנת של פעם 27%
- גרידת קליפת לימון מלימון אחד
- 1/3 כפית מחית וניל או 1 כפית תמצית וניל
- 5 כפות (50 גרם) קורנפלור
- 6 ביצים
- 3/4 כוס (180 גרם) סוכר
- 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% השף הלבן (מיכל קטן או חצי מיכל של 500 מ"ל)
- 5 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
הוראות הכנה:
-
01.
הבסיס: מחממים תנור ל-160 מעלות. שמים בקערה את מרכיבי הבסיס ומערבבים. מעבירים לתבנית, מהדקים לתחתית ואופים כ-10 דקות עד שמזהיב מעט.
טיימר מופעל
-
02.
המלית והאפייה: מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות. שמים בקערה גבינות, שמנת חמוצה, גרידת לימון, וניל וקורנפלור ומערבבים לעיסה אחידה. שמים ביצים וסוכר בקערת מערבל עם וו הקצפה ומקציפים במהירות בינונית לבלילה בהירה ואוורירית. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את בלילת הגבינות, עד קבלת עיסה אחידה. יוצקים את הבלילה על הבסיס ואופים כשעתיים עד שהמלית מתייצבת. מצננים כ-20 דקות בטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
טיימר מופעל
-
03.
הציפוי: שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג בקערת מערבל עם וו הקצפה ומקציפים בין 3 ל-4 דקות עד לקבלת קציפה יציבה. מוסיפים שמנת חמוצה בהדרגה תוך כדי הקצפה איטית עד לקבלת קצפת יציבה.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את העוגה לצלחת הגשה, מורחים את הציפוי ומגישים.