עוגת גבינה יפנית – אוורירית וגבוהה | השף הלבן

עוגת גבינה יפנית

מכורים לעוגות גבינה? את זאת אסור לכם לפספס! קבלו את המתכון שכבש את הרשת לעוגת גבינה יפנית אוורירית וגבוהה שלא תשאיר אף אחד אדיש

מאת: עידית נרקיס כ"ץ
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה יפנית
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל10-12:

  • 225 גרם גבינת שמנת "נפוליאון"
  • 50 גרם שמנת חמוצה "תנובה"
  • ½ כוס חלב "תנובה"
  • 60 גרם חמאת "תנובה"
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 6 חלמוני ביצים
  • כף מיץ לימון
  • ½ כוס (70 גרם) קמח רגיל
  • 3 כפות (30 גרם) קורנפלור
  • 6 חלבוני ביצים
  • קורט מלח
  • כוס סוכר
להגשה:
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 170 מעלות (לא טורבו). משמנים היטב תבנית בקוטר 24 ס"מ, מרפדים את התחתית שלה בנייר אפייה חתוך לגודל התבנית ומרפדים גם את השוליים בפס של נייר אפייה בגובה של כ-

  • 02.

    5 מעל שולי התבנית. משמנים גם את נייר האפייה. במידה והתבנית מתפרקת, עוטפים היטב את התחתית בנייר אלומיניום. מרתיחים קומקום עם מים רותחים ומכינים תבנית נוספת בעלת שוליים גבוהים שתכיל את התבנית העגולה בנוחות.

  • 03.

    מערבבים בסיר קטן את גבינת השמנת, השמנת החמוצה (שופכים משתיהן נוזלים מיותרים שנמצאים בחלק העליון של המכל), החלב והחמאה. טורפים על אש קטנה עד שמתקבלת תערובת חלקה והחמאה נמסה כולה. מצננים כחמש דקות.

  • 04.

    טורפים בקערה גדולה את חלבוני הביצה, תמצית הווניל ומיץ הלימון. מוסיפים את תערובת הגבינות לאחר שהצטננה מעט וטורפים עד שהתערובת אחידה.

  • 05.

    מנפים אל תוך הקערה את הקמח והקורנפלור וטורפים רק עד שהם נטמעים בתערובת. מסננים את התערובת.

  • 06.

    מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את חלבוני הביצה והמלח, עד שהחלבונים ממלאים את הקערה בקצף בועות גבוה. מנמיכים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים את הסוכר בזרם איטי. מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים עד שמתקבל קצף מבריק ונוקשה.

  • 07.

    מערבבים את קצף הביצים עם תכולת הקערה בשלוש פעמים: בפעם הראשונה טורפים נמרצות שליש מהקצף עם החלמונים עד שהתערובת הופכת דלילה יותר. בשתי הפעמים הבאות מקפלים בזהירות את השליש השני ואת השליש האחרון של הקצף אל תוך הבלילה, עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא פסים לבנים.

  • 08.

    מעבירים לתבנית המרופדת והמשומנת. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר עם שוליים גבוהים. מעבירים לתנור, וכשדלת התנור פתוחה, יוצקים אל תוך התבנית הגדולה מים רותחים מהקומקום בגובה של כ- 5 ס"מ.

  • 09.

    אופים בטמפ' של 170 מעלות למשך 25 דקות, ואז במשך שעה ורבע נוספות בטמפ' של 120 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 10.

    מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין. מחלצים את העוגה מהתבנית, מסירים את נייר האפייה מסביב ומניחים אותה על צלחת גדולה כאשר התחתית שלה כלפי מעלה. מסירים את נייר האפייה שבחלק התחתון שלה, מניחים עליו צלחת הגשה והופכים בזהירות את העוגה עם הצלחות, כאשר הצד התחתון נמצא על צלחת ההגשה. מסירים את הצלחת הראשונה מהחלק העליון של העוגה ומפדרים את העוגה באבקת סוכר.

הידעת?

עוגות גבינה הן מהפופולריות ביותר בעולם העוגות, אולם הן קיבלו שם של עוגות קשות להכנה. אז חשוב לנו לדייק - עוגת גבינה לא חייבת להיות סיפור קשה להכנה, זה הכל תלוי במתכון שבו משתמשים. קבלו מתכון מפנק ומפתיע לעוגת הגבינה שכבשה את הרשת ומגיעה אלינו מיפן, היא כל כך רכה שמרגישה כמו ענן בפה. בואו לגלות איך היפנים הצליחו ליצור את עוגת הגבינה הרכה בעולם, ולמה היא לא מסובכת להכנה. מתכון שחייבים לנסות!

הכנת? כאן מדרגים
(12)