עוגת גבינה ותפוזים לכל המשפחה
עוגת גבינה עם תפוזים מפנקת לכל המשפחה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8-10 מנות:
- 55 גרם חמאה ללא מלח, רכה
- 150 גרם סוכר
- 450 גרם גבינת שמנת
- 30 גרם קמח
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- קליפות מגורדות מ- 2 מתפוזים
- 3 ביצים, מפורדות
- כפית תמצית וניל
- 2 כפיות קינמון
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
אופציונאלי לקישוט:
- ½ כוס אגוזי לוז ואגוזי המלך קצוצים
- 2 כפות סוכר חום
- קוקוס טחון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
-
02.
מקציפים בקערה גדולה את החמאה, הסוכר, גבינת השמנת, הקמח, מיץ וקליפות התפוזים והחלמונים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים פנימה את תמצית הווניל והקינמון.
-
03.
מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים פנימה לתערובת.
-
04.
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים. מוסיפים לבלילה הקודמת.
-
05.
יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות.
-
06.
אופים על חום של 180 כ- 10 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מנמיחים את החום ל- 160 מעלות לכשעה נוספת של אפייה.
-
08.
בודקים האם העוגה מוכנה, שהיא אינה מוצקה לגמרי אך יציבה.
-
09.
מכביםאת התנור, פותחים את דלת התנור ומשאירים את העוגה שם להתקררות.
הכנת? כאן מדרגים