מתכון לעוגת גבינה ונקטרינה
עוגת גבינה טעימה מושלמת לקיץ
המרכיבים לעוגה מרובעת 24x24 ס"מ:
- 100 גרם פירורי ביסקוויט
- 3 כפות שקדים מולבנים גרוסים או קצוצים דק
- 1 כפית זנגביל טרי מגורר דק
- 1 + 2 כפות סוכר
- 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- ½ כפית קורנפלור
- 400 גרם נקטרינות אדומות מגולענות וחתוכות לפלחים דקים
- חפיסה ג'לי אינסטנט בטעם משמש
- 2 גביעים (2x225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" 16%
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
- ½ כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר
- 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
- 4 חלמונים מביצים גדולות
- 1 כפית קורנפלור
- 1 ביצה שלמה
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תחתית תבנית קפיצית מרובעת 24x24 ס"מ בריבוע גדול של נייר אפייה, ומהדקים את המסגרת סביב התחתית והנייר. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות).
-
02.
מכינים את הבסיס. מערבבים יחד פירורי ביסקוויט, שקדים, זנגביל מגורר, 1 כף סוכר וחמאה מומסת. מהדקים את התערובת לתחתית התבנית ואופים במרכז התנור במשך 10 דקות. מוציאים ומצננים מעט.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את תערובת הגבינה. בקערה בינונית מערבלים יחד במהירות נמוכה (כדי לא להחדיר אוויר לתערובת) גבינה, שמנת, סוכר, סוכר וניל וקורנפלור עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים את החלמונים ואת הביצה השלמה וממשיכים לערבל במהירות נמוכה לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי.
-
04.
מערבבים את 2 כפות הסוכר הנותרות עם ½ כפית הקורנפלור. שמים את פלחי הנקטרינה בקערה (אפשר להשתמש בקערה שבה הכנתם את תערובת הפירורים לבסיס), וזורים עליהם את תערובת הסוכר. מערבבים בזהירות בתנועות הקפצה. משכיבים את פלחי הנקטרינה זה לצד זה על תערובת הגבינה.
-
05.
אופים במרכז התנור במשך 40-35 דקות, עד שמרכז העוגה כמעט קרוש. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים 20 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מכינים ג'לי לפי ההוראות על גבי האריזה ויוצקים בזהירות על העוגה. מצננים. מכסים את העוגה ומקררים במשך 24 שעות - הקירור הממושך מאפשר למלית הגבינה להתייצב ולהגיע למרקם קרמי חלק.